Back to top

"Ήλθε κοντά μου ένας Άγγελος του Θεού και μου είπε..."

01/06/2018 - 18:23

Ο Κατηχητής Φίλιππος προέρχεται από την καινούργια ενορία της Ζωοδόχου Πηγής του χωριού Kapolowe-Gare. Ιδού τι μας διηγήθηκε ο ίδιος για τον ερχομό του στην Ορθοδοξία:

«Πριν πιστεύσω και μπω στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ακολουθούσα την προτεσταντική κοινότητα, που λέγεται: «Νεοαποστολική εκκλησία».

Μία νύκτα, στις 25 Ιουνίου 2002, είδα ένα περίεργο και θαυμαστό όνειρο πρώτη φορά στην ζωή μου. Είδα ότι ήλθε κοντά μου ένας Άγγελος του Θεού και με πήρε μαζί του. Εφθάσαμε σ᾿ ένα μέρος, όπου υπήρχε πηγή του νερού. Έτρεχε πολύ νερό από την πηγή. Εγώ και ο Άγγελος στεκόμασταν στον αέρα πάνω από το νερό. Ο Άγγελος με φώναξε και με ρώτησε:

-Φίλιππε, τι σκέπτεσαι? Τού απήντησα:

-Θαυμάζω πόσο νερό βγαίνει απ᾿ αυτή την πηγή. Αυτός μου είπε:

-Αυτή είναι η Πηγή Ύδατος του αλλομένου εις ζωήν αιώνιον. Τον ρώτησε πάλι ο Άγγελος:

-Εκεί δεξιά από την πηγή του νερού τι βλέπεις?

-Βλέπω, του είπα, πολλά δένδρα μάγκους να είναι κατάφορτα από καρπούς. Βλέπω ότι υπάρχουν πέντε είδη καρπών:

Το πρώτο είδος είναι τα πολύ άγουρα φρούτα.

Το δεύτερο είδος είναι αυτά που έχουν ωριμάσει λίγο.

Το τρίτο είδος αυτά που ωρίμασαν περισσότερο.

Το τέταρτο είδος είναι αυτά που σχεδόν έχουν ωριμάσει και

το πέμπτο είδος είναι αυτά που έχουν ωριμάσει πολύ και είναι έτοιμα για τροφή από τους ανθρώπους. Ο Άγγελος μου είπε:

-Καταλαβαίνεις την σημασία των πέντε ειδών φρούτων από πλευράς ωριμότητος που μου περιέγραψες? Τού απήντησα ότι δεν γνωρίζω. Τότε Εκείνος μου είπε:

-Το δένδρο συμβολίζει την Εκκλησία του Χριστού. Τα άγουρα φρούτα συμβολίζουν τους νέους Χριστιανούς που λαμβάνουν τώρα το Άγιο Βάπτισμα. Το δεύτερο είδος των φρούτων είναι οι Πιστοί που προσπαθούν να ωριμάσουν στην πνευματική ζωή, αλλ᾿ έχουν ακόμη πολλές δυσκολίες. Το τρίτο είδος είναι οι Χριστιανοί εκείνοι που πηγαίνουν στην εκκλησία και αραιά συμμετέχουν και στα Άγια Μυστήρια. Το τέταρτο είδος των φρούτων συμβολίζει τους Χριστιανούς εκείνους που αγωνίζονται να σωθούν, διότι έχουν πιστεύσει αληθινά και συμμετέχουν στην λατρεία του Θεού με πόθο και βαθειά συναίσθησι της αμαρτωλότητός τους. Καί το πέμπτο είδος των καρπών συμβολίζει τους Χριστιανούς εκείνους που αγαπούν τον Θεό, πάνω από όλο τον κόσμο, και για το όνομά Του κάνουν μεγάλες θυσίες στην ζωή τους. Μετά ο Άγγελος μου είπε:

 -Φίλιππε, βλέπε προς τα δεξιά της πηγής.

Εκοίταξα κι αντίκρυσα τον ήλιο να λάμπει. Εκεί είδα κι ένα παλάτι, φτιαγμένο από τζάμια από τα οποία ξεχυνόταν έξω ένα λαμπρό και εκτυφλωτικό φως. Ταυτόχρονα άκουσα από το παλάτι εκείνο μία φωνή που μου έλεγε: «Φίλιππε, δεν ήλθε ακόμη ο καιρός σου…».

Ο Άγγελος κατόπιν μου είπε: «Πάμε τώρα…». Αρχίσαμε να γυρίζουμε πίσω. Εγώ τότε ξύπνησα και απορούσα που ευρισκόμουν….

Την επομένη ημέρα επήγα στον πάστορα τη προτεσταντικής «εκκλησίας μου», το όνομά του Λάζαρος και του είπα το όνειρο αυτό. Τότε κι εκείνος μου είπε ένα δικό του, παράξενο όνειρο. Είναι το παρακάτω:

«Είδα ότι ήμουν στην αγορά ανάμεσα σε τρεις Ευρωπαίους. Ο ένας ήταν δεξιά μου, ο δεύτερος αριστερά μου και ο τρίτος με ακολουθούσε από πίσω. Είχαν στα χέρια τους ένα βιβλίο. Το άνοιξαν και μου διάβασαν ιστορίες από την Αγία Γραφή. Μετά, πριν φύγουν, μου έδωσαν το βιβλίο στα χέρια μου και μου είπαν ότι θα ξανάρθουν».

Μετά από το όνειρο-όραμα αυτό επήγα στην γειτονική ενορία του χωριού Κατάγκα, όπου είναι ιερεύς ο π. Ακύλας. Τού εξιστόρησα το όραμά μου και εκείνος με δίδαξε την Χριστιανική Πίστι. Εκεί κατηχήθηκα και μετά από 6 μήνες βαπτίσθηκα. Ο π. Ακύλας μου άφησε το όνομα που είχα και πριν να βαπτισθώ.

Ο Προϊστάμενος του Κλιμακίου Κολουέζι π. Μελέτιος, χωρίς να γνωρίζει τίποτε από το όραμα αυτό, έδωσε την ευλογία του να κτισθή ναός στο χωριό μου προς τιμήν της Ζωοδόχου Πηγής!

Έχω επίσης να προσθέσω ότι κι άλλες φορές μας έχει βοηθήσει ο Θεός με μικρά θαύματα στην οικογένειά μου.

Μία ημέρα η γυναίκα μου έκανε συνεχώς εμετό. Εγώ της έδωσα και ήπιε Αγιασμό και σταμάτησε ο ακατάσχετος εμετός. Μιά άλλη ημέρα το παιδί μου ήταν άρρωστο. Δεν είχα χρήματα να το πάω στον γιατρό. Ο παπά Ακύλας μου έδωσε Αγιασμό από τον οποίον ήπιε το παιδί και θεραπεύθηκε, χωρίς φάρμακα!

Από: Ιεραποστολικό κλιμάκιο Κολουέζι – Κονγκό (Σωτήριον έτος 2002)