Back to top

Εύξεινος πόντος

Καταστροφικές πλημμύρες στην επαρχία Κερασούντας – Νεκροί και αγνοούμενοι (ΒΙΝΤΕΟ))

23/08/2020 - 12:43

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού της στρατοχωροφυλακής, σε πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις στις ακτές του Εύξεινου Πόντου, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις αξιωματούχων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι 11 άνθρωποι αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι στη βορειοανατολική επαρχία της Κερασούντας, ενώ 127 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: O Eρντογάν κάνει παιχνίδια με την Παναγία Σουμελά (βίντεο)

30/07/2020 - 21:13

Την εκτίμηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίζει παιχνίδια και με την Παναγία Σουμελά στον Πόντο επειδή είναι σε δεινή θέση, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε ότι τελικά φέτος τον Δεκαπενταύγουστο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο ιστορικό μοναστήρι του Πόντου, η πρώτη μετά το κλείσιμο του για τα έργα που κράτησαν σχεδόν πέντε χρόνια.

Σαχινίδου: Οι Πόντιοι λέμε «όχι» στην πρόσκληση Ερντογάν για την Παναγία Σουμελά

29/07/2020 - 16:53

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωνε κατά τη διάρκεια των χθεσινών «εγκαινίων» της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα ότι φέτος τον Δεκαπενταύγουστο θα ανοίξει για τους ορθόδοξους, το Οικουμενικό Πατριαρχείο με επίσημη ανακοίνωσή του ενημέρωνε ότι οι τουρκικές Αρχές αρνήθηκαν να χορηγήσουν άδεια λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, σήμερα το Φανάρι ανακοίνωσε ότι πήρε τελικά την άδεια από τη Νομαρχία Τραπεζούντας.

Η αναστηλωμένη Μονή Θεοσκεπάστου στην Τραπεζούντα περιμένει τη μέρα που θα ανοίξει για το κοινό

09/10/2019 - 16:59

Μπορεί οι εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης που ξεκίνησαν το 2014 να ολοκληρώθηκαν πέρσι, ωστόσο η Μονή Θεοτόκου Θεοσκεπάστου (τουρκικά: Kızlar manastırı), το γυναικείο μοναστήρι της Τραπεζούντας στις δυτικές πλαγιές του Μίθριου όρους, περιμένει… υπομονετικά την ημέρα που θα ανοίξει για το κοινό. Το μνημείο είναι «θύμα» της γραφειοκρατίας, καθώς προκειμένου να γίνει η αναστήλωση παραχωρήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού από το Δήμο Τραπεζούντας.

Τα πρώτα χιόνια στα παρχάρια του Πόντου (ΦΩΤΟ)

22/09/2019 - 18:21

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου αλλά στον Πόντο ήδη κάνει… χειμώνα.

Βίντεο που κόβει την ανάσα και αναδεικνύει την ομορφιά του Πόντου

15/09/2019 - 12:17

Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του Ράλι Τουρκίας. Σε αυτό αναδεικνύεται η άγρια ομορφιά των βουνών του Πόντου, τα οποία κρύβουν πολύ δύσκολα περάσματα, όπως το D915Karayolu Derebaşı που συνδέει το Κατοχώρι με την Παϊπούρτη.

Η Τουρκία «πουλάει» ελληνική ιστορία στον Πόντο, για να αυξήσει τον τουρισμό

09/07/2019 - 16:19

Οι Αργοναύτες, ο Ιάσων και το Χρυσόμαλλο Δέρας έχουν την τιμητική τους στον Πόντο και συγκεκριμένα στη Βώνα (Περσεμπέ) Κοτυώρων, όπου βρίσκεται το Ιασώνειο Άκρο, με τον σχετικό αρχαιολογικό χώρο.

Κοινή άσκηση Τουρκίας-Ρωσίας στον Εύξεινο Πόντο

08/03/2019 - 20:44

Οι ρωσικές και τουρκικές ναυτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν κοινή άσκηση στον Εύξεινο Πόντο, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, η ρωσική ακταιωρός «Vasily Bykov» και το πλοίο «Valentin Pikul», μαζί με την κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Burgazada» (στα ελληνικά «Αντιγόνη») και το ναρκαλιευτικό «Akçay», συμμετείχαν στην άσκηση που διεξήχθη κοντά στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, σημείωσε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.     

Στις 18 Μαΐου ανοίγει ξανά για επισκέπτες η Μονή της Παναγίας του Σουμελά

01/03/2019 - 15:05

Στις 18 Μαΐου, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας Μουσείων, ανοίγει τις πόρτες του στους επισκέπτες, το πρώτο μέρος του μοναστηριού της Παναγίας του Σουμελάστην Τραπεζούντα της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.

Βρέθηκε υποβρύχιο του Χίτλερ στο Ψήλιον του Εύξεινου Πόντου - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

12/02/2019 - 16:24

Μυστικά πολλά κρύβει ο βυθός του Εύξεινου Πόντου. Ένα από αυτά αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ντοκιμαντέρ ανοιχτά της παραλίας Αγκβά (Ψήλιον), περίπου 97 χλμ από την Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για ένα γερμανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που είναι ένα από τα έξι υποβρύχια που απαρτίζουν τον αποκαλούμενο «χαμένο στόλο του Αδόλφου Χίτλερ», δηλαδή τα υποβρύχια U-18, U-19, U-20, U-21, U-22, U-23.

Σελίδες

Εγγραφή στο Εύξεινος πόντος