Back to top

Θρησκεία

UNESCO για Αγία Σοφία: Η Τουρκία έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και νομικές υποχρεώσεις

10/07/2020 - 08:25

Κάλεσμα στις τουρκικές αρχές να αρχίσουν διάλογο «προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση η οποία θα μπορούσε να υπονομεύσει την οικουμενική αξία του μνημείου» απηύθυνε η UNESCO, εν όψει της σημερινής ετυμηγορίας του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Τουρκίας σχετικά με το αν η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τζαμί.

ΔΙΣ: Στις 22 Ιουλίου η συνάντηση Εκκλησίας και Πολιτείας – Δηλώσεις του Αρχιεπ. Αθηνών στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία- Τι είπαν για την Αγιά Σοφιά

09/07/2020 - 15:15

Στις 22 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας , με τη συνεδρίαση της «Επιτροπής για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», κατόπιν αποφάσεως της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ – ΤΩΡΑ: Δείτε σε απευθείας σύνδεση το ανακοινωθέν της σημερινής συνεδρίασης

09/07/2020 - 14:45

Παρακολουθείστε σε απευθείας σύνδεση την ενημέρωση από την σημερινή συνεδρίαση της ΔΙΣ

 

Ζει εντός του κόσμου, εντός της ιστορίας

09/07/2020 - 14:18

Ο ορθόδοξος χριστιανός αν και είναι «πάροικος και παρεπίδημος» σε αυτόν τον κόσμο, αν και «το πολίτευμά του εν τοις ουρανοίς υπάρχει», όμως ζει εντός του κόσμου, εντός της ιστορίας. Δεν μπορεί να περιφρονήσει το τι γίνεται στο πολιτικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, το οποίο επιδρά στην ζωή του.

Θέλεις αλήθεια να Τον συναντήσεις;

09/07/2020 - 12:01

Πολλές φορές στα χείλη μας σαρκώνεται ένα έντονο παράπονο για την απουσία του Θεού από την ζωή μας.

–Μα που είναι ο Θεός; Γιατί δεν μας ακούει;

Ενώ το ερώτημα αυτό είναι λογικοφανές και στηρίζετε πάνω στην οδύνη του ανθρώπου, τα πάθη και τους καημούς του, δεν είναι πάντοτε και για όλες τις περιπτώσεις απόλυτα αληθινό.

Οι λογισμοί και οι ψυχικές ασθένειες

09/07/2020 - 11:03

Πολλοί συνάνθρωποί μας, ιδιαίτερα στην σύγχρονη εποχή, υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες για ασήμαντες αιτίες.

Η αιτία είναι συνήθως ένας λογισμός, τον οποίο δεν μπόρεσαν να νικήσουν.

Στην επιστολή που έστειλε ο Γέροντας Σωφρόνιος το 1932 στον Δαβίδ Μπάλφουρ μας δίνει πολύ απλές και πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορεί ο άνθρωπος να νικά αυτού του είδους τους λογισμούς:

«Οι λογισμοί είναι “δαιμόνια” (δαιμονική ενέργεια).

Άγιος Μιχαήλ Πακνανάς: "Δεν τουρκεύω! Χτύπα για την πίστη!"

09/07/2020 - 10:06

Ο Άγιος Μιχαήλ Πακνανάς ο κηπουρός, τιμάται κάθε χρόνο από την Εκκλησία μας στις 9 Ιουλίου
Ο Άγιος Μιχαήλ Πακνανάς (ή Μπακνανάς), γεννήθηκε στην Αθήνα από ενάρετους γονείς περί το 1750 μ.Χ. και έζησε στη συνοικία της Βλασσαρούς, η οποία βρισκόταν κάτω από την Ακρόπολη, στο σημερινό χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Λόγω της πενίας των γονέων του, έμεινε αγράμματος και έγινε κηπουρός.

New York Times: Ανησυχία για τα ψηφιδωτά της Αγιά Σοφιάς

09/07/2020 - 10:04

Tον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας κρούουν οι New York Times.

Αγιά Σοφιά- Προδικάζουν τις εξελίξεις τα τουρκικά ΜΜΕ: «Από αύριο τζαμί»

09/07/2020 - 10:03

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση της απόφασης του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την Αγιά Σοφιά, με τουρκικά μέσα να προδικάζουν απόφαση που θα εγκρίνει την μετατροπή της σε τέμενος, και τις αντιδράσεις να κορυφώνονται.

«Η Οικουμενική Αποστολή του Αποστόλου Παύλου»

08/07/2020 - 20:22

Του Καθηγητή Χρήστου Κ. Οικονόμου, τ. Προέδρου και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Προέδρου Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Σελίδες

Εγγραφή στο Θρησκεία