Back to top

Θρησκεία

Από την μικρή αγάπη

06/12/2021 - 22:06

Όλοι γνωρίζουμε πως μπορούμε να αγαπάμε λίγο αυτούς που αγαπάμε φυσικά, και αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε από την μικρή αγάπη που έχουμε προς τους λίγους, να καλλιεργήσουμε μια αγάπη μεγαλύτερη, και αγαπώντας εκείνους που είναι αξιαγάπητοι, να ξεκινήσουμε να αγαπάμε εκείνους που δεν είναι.

Μητροπολίτης Σουρόζ Αντώνιος Bloom

ΠΗΓΗ: pemptousia.gr

Την ξεπλένει

06/12/2021 - 22:03

Μετανόησε και προσκόμισε στον Κύριο τα δάκρυά σου σαν μύρο μετανοίας. Το δάκρυ καθαρίζει την ψυχή και την ξεπλένει από κάθε κηλίδα, λαμπικάρει τη συνείδηση, φωτίζει τον νου, σπάζει τα δεσμά των παθών, σχίζει τα χειρόγραφα της αμαρτίας.

Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ

ΠΗΓΗ: pemptousia.gr 

Ημερολόγιο 2022 «Ο τοιχογραφικός διάκοσμος του παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου»

06/12/2021 - 18:30

Το ημερολόγιό της για το έτος 2022 σε έναν πολυτελή και καλαίσθητο τόμο για επιτραπέζια χρήση εξέδωσε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Το ημερολόγιο του 2022 είναι αφιερωμένο στον τοιχογραφικό διάκοσμο του παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου. Την έκδοση χαιρετίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και προλογίζει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ.

Ο ποιητής του λόγου

06/12/2021 - 17:50

Να πιστεύεις ακράδαντα πως κάθε λόγος, και ιδιαίτερα ο λόγος που προφέρεται κατά τη διάρκεια της προσευχής, είναι πραγματοποιήσιμος. Ο ποιητής του λόγου είναι ο ίδιος ο Θεός Λόγος.

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

ΠΗΓΗ: pemptousia.gr 

Τα παιδικά βιώματα…

06/12/2021 - 17:09

Δημιουργείται μια κατάσταση στη ψυχή των παιδιών εξαιτίας των γονέων τους, που αφήνει ίχνη μέσα τους για όλη τους τη ζωή. Η συμπεριφορά τους στη συνέχεια της ζωής τους, η σχέση με τους άλλους έχουν άμεση εξάρτηση απ’ τα βιώματα που φέρουν απ’ τα παιδικά τους χρόνια.

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

ΠΗΓΗ: pemptousia.gr

Δείτε την χειροτονία του καθηγητή της Ιατρικής Δημήτρη Λινού

06/12/2021 - 13:06

Ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Λινός χειροτονήθηκε ιερέας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Το Θαύμα είναι καλό όχι γιατί θεραπεύει έναν αλλά γιατί φανερώνει τον Θεό

06/12/2021 - 09:55

Μέσα από την κοινότητα των πάντων στο χώρο της Εκκλησίας κατανοείται και το «θαύμα». Μέσα από την ίδια προοπτική που είδαμε παραπάνω. Το θαύμα είναι καλό όχι γιατί θεραπεύει έναν, άλλα γιατί φανερώνει το Θεό σε όλους.

Θα έρθει η Παναγία στην απολογία μας ενώπιον του φοβερού βήματος του Χριστού, και θα σταθεί συνήγορος

06/12/2021 - 09:54
Ενθυμούμαι μία θεία η οποία είχε την καλή διάθεση να πλένει τους κεκοιμημένους και τους νεκρούς, και ακόμα και αυτούς τους ζητιάνους τους εγκαταλελειμμένους σε οποιοδήποτε μέρος της πόλεως, αρκεί να την φώναζαν. 

Τι πρέπει να λέμε όταν ανάβουμε ένα κερί;

06/12/2021 - 09:53

Όταν ανάβουμε το κεράκι μας, με πολύ ευλάβεια, προσευχόμενοι μπορούμε να λέμε: »Χριστέ μου, είσαι το φως του κόσμου.

Βοήθησέ με ώστε και η ζωή μου να λιώνει από αγάπη προς τον πλησίον μου και να φωτίζει σαν το ταπεινό φως αυτού του κεριού».

Γιατί νηστεύουμε το λάδι, ενώ τρώμε τις ελιές;

06/12/2021 - 09:52

Η παλιά και αληθινή νηστεία συνίσταται στην πλήρη αποχή τροφής ή στην ξηροφαγία. Επειδή όμως αυτή δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί στις μεγάλες περιόδους των νηστειών τού Εκκλησιαστικού έτους, λόγω δύσκολων συνθηκών ζωής ή έλλειψης ζήλου, έχουν στην πράξη επινοηθεί διάφορες διευκολύνσεις, ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή της νηστείας από όλους τους πιστούς.

Σελίδες

Εγγραφή στο Θρησκεία