Back to top

Θρησκεία

Η κατάκοιτη και το θαύμα της Θείας Κοινωνίας

25/02/2020 - 11:57

Παραμονή Θεοφανείων του 2000. Πρωτάγιαση (αγιασμός της παραμονής των Θεοφανείων).

Στο Πήλιουρι, ένα χωριό της Χειμάρρας της Βορείου Ηπείρου, ο ιερέας κατεβαίνει από το αυτοκίνητο που τους μετέφερε ως εκεί και ετοιμάζεται ν” αγιάση τα σπίτια.

Με ταπείνωση και πίστη όλα τα προβλήματα λύνονται

25/02/2020 - 11:41

Να εμπιστεύεσαι στο Θεό εκείνα που είναι δυσκολοκατόρθωτα ανθρωπίνως, για να απαλλαγής από το άγχος. Όταν βλέπει ο Χριστός ότι δεν έχεις ανθρώπινη βοήθεια, τότε παρεμβαίνει ο ίδιος και σε βοηθά. Με την ταπείνωση και την πίστη όλα τα προβλήματα λύνονται.

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Άγιος Ταράσιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

25/02/2020 - 10:55

Σήμερα 25 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Ταρασίου, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου και Μαρκέλλου Επισκόπου Σολέας της Κύπρου. Στον Επίσκοπο Μάρκελλο αναφέρεται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄ στη μελέτη του «Κύπρος η Αγία Νήσος».

Πώς θα αλλάξουν τα αναστημένα σώματα κατά την Δευτέρα Παρουσία;

24/02/2020 - 22:05

Μαρτυρία του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, στον οποίον ο Θεός αποκάλυψε πώς θα αλλάξουν τα υλικά σώματα και θα αφθαρτοποιηθούν κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού!

Μνημονεύουμε γιατί αγαπάμε...

24/02/2020 - 21:42
Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν παντογνώστης που είναι, δεν ξέρει τα ονόματά τους και τις ανάγκες τους;

Όμως αυτοί που μιλούν και σκέπτονται έτσι, ξεχνούν ότι την προσευχή δεν την κάνομε για ενημέρωση του Θεού. Φυσικά ο Θεός δεν έχει ανάγκη τέτοιας ενημερώσεως. Άλλη είναι η σημασία αυτής της προσευχής.

Το εξιτήριο δεν το υπέγραψε γιατρός αλλά ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος

24/02/2020 - 21:35

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος: Δύο ώρες περίπου προσευχόταν κλαίγοντας ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίου, ανώτερος κρατικός υπάλληλος μπροστά στη Λάρνακα του Οσίου Ρώσου.

Φορούσε πιτζάμες και ένα ταξί τον περίμενε στην Βορεινή πύλη της Εκκλησίας. Όταν τελείωσε τη μυστική του συνομιλία με τον Όσιο, ξεκίνησε με αργά βήματα, σέρνοντας τις παντόφλες στο δάπεδο και προχωρούσε προς την έξοδο.

Όπως ο πεινασμένος

24/02/2020 - 14:13

Ο εκκλησιασμός είναι κατ’ αρχήν ανάγκη της ψυχής. Όπως ο πεινασμένος έχει ανάγκη από τροφή και ο διψασμένος από νερό, έτσι και ο χριστιανός έχει ανάγκη από τον «επιούσιο άρτο», που είναι ο λόγος του Θεού και τα άχραντα Μυστήρια, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Και όπως χωρίς τροφή και νερό δεν μπορεί να ζήσει έτσι και χωρίς το λόγο του Θεού και τη Θεία Κοινωνία.

Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς

Ο Πρόδρομος σώζει τον μοναχό με τον κακό λογισμό

24/02/2020 - 13:09

Κατά το πρώτον δεκαήμερον του μηνός Φεβρουαρίου του σωτηρίου έτους 1937, αφού με συνάντησε ο αδελφός Χρύσανθος έξωθεν του παρεκκλησίου του νοσοκομείου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», μ’ επήρε και εμπιστευτικώς, με πολλή συντριβή και κατανύξει, μου ανακοίνωσε τι του συνέβη την προηγούμενη νύκτα [όλα αυτά διαδραματίζονται στην Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους, η οποία έχει προστάτη τον άγιο Ιωάννη Πρόδρομο]:

Γιατί τα μοναστηριακά φαγητά είναι πιο νόστιμα από τα ηγεμονικά;

24/02/2020 - 12:33

Στους ευσεβείς επισκέπτες που έρχονταν για πνευματική ωφέλεια, ο όσιος Θεοδόσιος, ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, παρέθετε μαζί με τη θεία διδασκαλία και γεύμα με ψωμί, κρασί και φαγητά του μοναστηριού. Αυτό το έκανε αρκετές φορές και στον ηγεμόνα Ιζιασλάβο, ο οποίος κάποτε, ενώ έτρωγε, είπε στον όσιο:

Τραπεζούντα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Μονή Θεοσκεπάστου

24/02/2020 - 11:48

Η Μονή Θεοσκεπάστου θα τονώσει τον πολιτισμό και τις τέχνες στην Τραπεζούντα

Η αναστήλωση της Μονής της Θεοσκεπάστου, που βρίσκεται στη συνοικία Ορτάχισαρ της Τραπεζούντας, έχει ολοκληρωθεί. Τώρα έχουν σειρά σχέδια για να συμπεριληφθεί το συγκρότημα στις πολιτισμικές και καλλιτεχνικές δράσεις της πόλης.

Στο κτηριακό συγκρότημα της Μονής θα διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα παρουσιάζονται εκθέσεις και άλλες πολιτιστικές και πολιτισμικές δράσεις.

Σελίδες

Εγγραφή στο Θρησκεία