Back to top

Πορθητής

«Ο Πορθητής βρήκε μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου» λένε στα Κατεχόμενα!

16/07/2019 - 14:22

Ο Πορθητής βρίσκεται ακόμα στην κυπριακή ΑΟΖ, σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από την Πάφο, την ίδια στιγμή που το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία θα συνεχίζει και θα αυξήσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, παρά τα μέτρα της ΕΕ.

Δορυφορικές εικόνες «αποκάλυψαν» τη νέα φρεγάτα που προστατεύει τον «Πορθητή»

05/07/2019 - 14:58

Η κυπριακή ΑΟΖ παραμένει πεδίο εντάσεων και προκλήσεων, καθώς εκτός από το Γιαβούζ, το οποίο δικαιολογημένα έχει «τραβήξει» τα βλέμματα και την προσοχή όλων τις τελευταίες ημέρες, ο «Πορθητής» συνεχίζει να βρίσκεται στην περιοχή.

Νέο προκλητικό σόου από την Τουρκία: Τουρκικό F-16 πάνω από τον «Πορθητή» - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

27/06/2019 - 17:11

Επίδειξη δύναμης και αδιαλλαξίας από την Τουρκία σχετικά με την συνεχιζόμενη προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο.


Κυπριακή ΑΟΖ: Κι άλλη ξένη εταιρεία «παράτησε» τον Πορθητή «αδειάζοντας» την Άγκυρα 2019/06/19 - 13:20

19/06/2019 - 14:17

Μέσα στο έντονο κλίμα εντάσεων και προκλητικών ενεργειών που έχει δημιουργήσει η Τουρκία με τον «Πορθητή» στην ανατολική Μεσόγειο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, οι ξένες εταιρείες που συνεργάζονται με την Άγκυρα φαίνεται πως «αποσύρονται» ιδιαίτερα μετά και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από την Λευκωσία.

Το στρατηγικό πλάνο Αναστασιάδη για τον «Πορθητή»

03/06/2019 - 21:26

Η αντίδραση της Λευκωσίας «εκφράζεται» με διπλωματικά και νομικά μέσα προκειμένου να αναχαιτίσει την τουρκική προκλητικότητα και στο πλαίσιο αυτό, σκοπεύει να «βγάλει στη σέντρα» τον «Πορθητή» ενώπιον τόσο στη σύνοδο των MED-7 όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Κυπριακή ΑΟΖ: Τα προβλήματα του Πορθητή

29/05/2019 - 15:21

Τα προβλήματα του «Πορθητή»
Ειδικότερα, ο «Πορθητής» παραμένει ακόμα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μετρώντας 26 ημέρες αγκυροβολημένος αλλά αδρανής, καθώς δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην προγραμματισμένη γεώτρηση όπως την είχαν εξαγγείλει οι τουρκικές αρχές.

Η "επέλαση" του Πορθητή στη Μεσόγειο: "Θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους"

13/05/2019 - 11:38

Η Μεσόγειος δεν είναι η λίμνη του μπαμπά κανενός. Έχουμε κι εμείς χωρικά ύδατα και πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους», δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Απτόητη η Τουρκία – «Εδώ θα τρυπήσει ο Πορθητής στην ΑΟΖ της Κύπρου»

08/05/2019 - 14:22

Το γεωτρύπανο «Πορθητής» θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah.

Ανησυχία στην Ιταλία για τις κινήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ

06/05/2019 - 18:56

Η Ιταλία παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις αναφορικά με τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η θέση της είναι ευθυγραμμισμένη με τη δήλωση της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ιταλός Πρέσβης στην Κύπρο, Αντρέα Καβαλλάρι.

Απειλές από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας: Αν παρενοχληθεί ο «Πορθητής» θα απαντήσει το ναυτικό μας

30/10/2018 - 18:26

Συντηρεί το σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ο Tούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, στέλνοντας μήνυμα σε Αθήνα και Λευκωσία πως «αν παρενοχληθεί ο «Πορθητής» το ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Φατίχ Ντονμέζ σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος, αλλά θα πράξουμε τα απαραίτητα αν παρενοχληθούμε».

Σελίδες

Εγγραφή στο Πορθητής