Back to top

Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τη Μεγάλη Τετάρτη λεωφορεία και τρόλεϊ

30/04/2024 - 11:26

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά, Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πρωτομαγιά: Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς - Πώς θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ και τρένα

29/04/2024 - 13:23

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη 1 Μαΐου, καθώς παρά τη μεταφορά της την Τρίτη του Πάσχα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με ανακοινώσεις τους εκφράζουν τη διαφωνία τους και καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων.

Τρένα: Αλλαγές στα δρομολόγια τη Μεγάλη Τετάρτη λόγω Εργατικής Πρωτομαγιάς

29/04/2024 - 13:19

Αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού θα υπάρξουν την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.).

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΜ

26/04/2024 - 13:58

Απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη, 1η Μαΐου, λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Δηλαδή, απεργούν τα μέσα σταθερής τροχιάς που είναι και τα ΜΜΜ, δηλαδή μετρό, τραμ και ηλεκτρικός.

Την Μεγάλη Τετάρτη η πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση

25/04/2024 - 15:11

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αθήνας, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες στην 24ωρη Γενική Απεργία, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Τράπεζες: Κατεβάζουν ρολά για 6 ημέρες

05/04/2024 - 13:37

Το Πάσχα των Ορθόδοξων και η μεταφορά της Πρωτομαγιάς φέρνουν λουκέτο στις τράπεζες για έξι ημέρες!

Συγκεκριμένα, λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη. 

Πότε μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς

26/02/2024 - 14:38

Αναφορικά με τη μετάθεση της Πρωτομαγιάς την Τρίτη στις 7 Μαΐου, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, με την επισήμανση ότι η εν λόγω ημέρα λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών. Παράλληλα, η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε πως «η Κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζομένους». 

Πρωτομαγιά: Γιατί φτιάχνουμε στεφάνι σήμερα;

01/05/2023 - 00:21

Το στεφάνι που πλέκεται την παραμονή της Πρωτομαγιάς είναι το μοναδικό σχεδόν έθιμο, που εξακολουθεί να μας δένει με την παραδοσιακή πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης με πανάρχαιες ρίζες πλούσια σε εκδηλώσεις σε παλιότερες εποχές. Το στεφάνι κατασκευαζόταν με βέργα από ευλύγιστο και ανθεκτικό ξύλο κρανιάς ή κλήματος και στολιζόταν με λουλούδια και θαλερά κλαδιά από καρποφόρα δέντρα (αμυγδαλιά με αμύγδαλο, συκιά με τα σύκα, ροδιά με ρόδι ) αλλά και στάχυα από σι

Κρήτη: Έπιασε τον σταυρό στα Θεοφάνεια και σκοτώθηκε σε τροχαίο την Πρωτομαγιά

02/05/2019 - 14:23

Η Κρήτη θρηνεί σχεδόν καθημερινά το χαμό νέων ανθρώπων σε τροχαία δυστυχήματα στο παλαιωμένο οδικό δίκτυο αλλά και την παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Σελίδες

Εγγραφή στο Πρωτομαγιά