Back to top

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Κυπριακό: Την ανάγκη για τριμερή συνάντηση μετέφερε ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

14/05/2024 - 14:32

Νέα επικοινωνία Μητσοτάκη- Χριστοδουλίδη μετά την συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Άγκυρα. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως μεταφέρθηκε προς τον Τούρκο Πρόεδρο η ανάγκη για μια τριμερή συνάντηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στον Τούρκο Πρόεδρο την ανάγκη πραγματοποίησης μιας τριμερούς συνάντησης. 

Συντονισμός Λευκωσίας-Αθήνας πριν το κρίσιμο ραντεβού στην Άγκυρα με Ερντογάν

13/05/2024 - 12:25

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Κυριακής Νίκος Χριστοδουλίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των σημερινών σημαντικών συναντήσεων για το μέλλον του Κυπριακού. Μιλώντας στο AlphaNewsLive ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αναφέρει ότι οι δύο αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν σχετικά με τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Ολγκίν: Συνεχίζω να πιέζω για Τριμερή, αυτό αξίζουν οι άνθρωποι της Κύπρου

13/05/2024 - 12:15

Θα συνεχίσει να πιέζει για επίτευξη τριμερής συνάντηση, όπως τόνισε εξερχόμενη από την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρος Χριστοδουλίδη, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Χριστοδουλίδης: Δεν υπάρχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’» για το Κυπριακό

12/05/2024 - 16:26

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Χριστοδουλίδης για Τατάρ: Όταν δεν επιθυμεί να συζητήσει σημαίνει ότι νιώθει αδύναμος

12/05/2024 - 16:22

Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει καν σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με Ολγκίν

09/05/2024 - 11:00

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησαν χθες το βράδυ Νίκος Χριστοδουλίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Προέδρου με την προσωπική απεσταλμένη για το Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, οι ηγέτες Κύπρου και Ελλάδας προέβησαν και σε έναν απαραίτητο συντονισμό για τα επόμενα βήματα, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, η ερχόμενη Δευτέρα (13/05), κρίνεται ως πολύ σημαντική για το εθνικό ζήτημα.

Κυπριακό - Ολγκίν: Κάλεσε τους ηγέτες να ακούσουν την κοινωνία των πολιτών

08/05/2024 - 12:31

Τη βούληση της Ουάσινγκτον και της Μόσχας να υποστηρίξουν την λύση του Κυπριακού προβλήματος, μετέφερε η Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγίν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο νέο τετ-α-τετ που είχαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Τατάρ

03/05/2024 - 12:47

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Κρίσιμη εβδομάδα μετά το Πάσχα για το Κυπριακό

30/04/2024 - 16:20

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψης στο στρατόπεδο «Υπ/γου Τάσου Μάρκου», με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, ο Πρόεδρος είπε ότι η ερχόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, είναι σημαντική, καθώς έρχεται στην Κύπρο η κ.

Κρίσιμο ταξίδι Χριστοδουλίδη-φον ντερ Λάιεν στον Λίβανο για το μεταναστευτικό

30/04/2024 - 14:40

Ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen, η οποία θα βρίσκεται αύριο στην Κύπρο για την επετειακή εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, θα μεταβούν στον Λίβανο την Πέμπτη, 2 Μαΐου, όπου θα έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σελίδες

Εγγραφή στο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ