Back to top

Πυρκαγιά σε ρωσικό αεροπλανοφόρο: Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών – Υπάρχει αγνοούμενος

12/12/2019 - 18:42

Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στο ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov στο Μουρμάνσκ, όπου βρισκόταν για επισκευές.

Ο αριθμός των τραυματιών από την πυρκαγιά στο ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov αυξήθηκε στους 10, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές είχαν κάνει λόγο για έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στο αεροπλανοφόρο που βρισκόταν ελλιμενισμένο στη Μουρμάνσκ για επισκευές.

«Σύμφωνα με συγκεκριμένες πληροφορίες, δέκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την πυρκαγιά εντός του πλοίου, και έξι από αυτούς νοσηλεύονται σε μονάδες υποστήριξης» ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τις ίδιες υπηρεσίες, επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ ένα άτομο παραμένει αγνοούμενο.

​Ο επικεφαλής του κέντρου επισκευών, Αλεξέι Ραχμάνοφ, δήλωσε ότι η πυρκαγιά στο μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο έχει οριοθετηθεί.

«Η πυρκαγιά εντός του πλοίου έχει οριοθετηθεί. Δεν υπάρχει ενεργή εστία. Σύννεφα λευκού καπνού βγαίνουν στο κατάστρωμα, γεγονός που υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ανοιχτό μέτωπο. Η θερμοκρασία στους παρακείμενους χώρους δεν ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια» δήλωσε.
Πρόσθεσε ότι μεταξύ των τραυματιών δεν υπάρχουν τραυματίες ή αγνοούμενοι μεταξύ των εργατών που πραγματοποιούσαν τις επισκευές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών συγκόλλησης όταν σπίθα έπεσε σε χώρο όπου είχε χυθεί καύσιμο, εξήγησε ο Ραχμάνοφ.