Back to top

Οι "λίστες θανάτου" του Μακελάρη του Οχάιο

05/08/2019 - 11:53

Kατηγορίες για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και από πρόθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις απαγγέλθηκαν σε βάρος του δράστη , της επίθεσης η οποία στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους στο Ελ Πάσο, στις νότιες ΗΠΑ, δήλωσε χθες Κυριακή εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, στην Πολιτεία του Τέξας.

Αίσθηση πάντως, προκαλεί ότι ο 21χρονος είχε εξαιρετικά ανησυχητική συμπεριφορά ήδη από τα χρόνια της εφηβείας του,.

Σύμφωνα με τη New York Post, που επικαλείται άλλα τοπικά ΜΜΕ, ο διαταραγμένος άνδρας φέρεται να είχε αποβληθεί όταν πήγαινε στο Γυμνάσιο, επειδή «έφτιαχνε λίστες θανάτου» με συμμαθητές που ήθελε «να βιάσει, να σκοτώσει και να γδάρει».

Όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό site, ο Connor Betts έγραφε τις λίστες σε έναν τοίχο στις τουαλέτες και σε ένα τετράδιο, το οποίο έπεσε τελικά στα χέρια του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο έφηβος μαθητής αρχικά αποβλήθηκε λόγω της σοκαριστικής του πράξης, όμως τελικά του επετράπη να συνεχίσει τις σπουδές του στο Bellbrook High, αφού συνέταξε μια επιστολή απολογίας στα «υποψήφια θύματά του», σύμφωνα με το Dayton 24/7.

Ο πρώην διευθυντής του σχολείου του Betts, Chris Baker, επιβεβαίωσε την αποβολή στην τοπική εφημερίδα Dayton Daily News, λέγοντας ότι δεν διαψεύδει αυτήν την πληροφορία, αλλά αρνείται να εμπλακεί στην υπόθεση αποκαλύπτοντας οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.

Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή

Ο δράστης του μακελειού, λευκός ηλικίας 21 ετών που παραδόθηκε μετά την επίθεση, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ρόμπερτ Γκόμες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ανέφεραν νωρίτερα χθες ότι σκόπευαν να ζητήσουν να επιβληθεί η ποινή του θανάτου στον νεαρό, που πιστεύεται ότι διέπραξε τη σφαγή εξαιτίας του μίσους του για τους ισπανόφωνους.