Back to top

Μεγαλοπρεπή τάφο 3.500 χρόνων αποκάλυψαν αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ΒΙΝΤΕΟ

19/04/2019 - 22:24

Έναν εντυπωσιακό τάφο Αιγύπτιου ευγενή που έχει μάλιστα 18 εισόδους ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι πέρυσι και έφεραν στο φως της δημοσιότητας μόλις χθες στην Αίγυπτο.

Ένας μεγάλος τάφος ενός αρχαίου ευγενή της Αιγύπτου, ο οποίος πιθανότατα υπηρετούσε τον βασιλιά Τουθμωσή τον 1ο πριν από χιλιάδες χρόνια, αποκαλύφθηκε από το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου χθες, ημέρα Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ο τεράστιος πέτρινος τάφος 3.500 χρόνων που βρίσκεται στην δυτική όχθη του Λούξορ, έχει 18 εισόδους και πιστεύεται ότι ανήκε στον Σέντσου — Ντζεχούτου, βασιλικό ειδικό στις σφραγίδες των αρχαίων Αιγυπτίων βασιλιάδων.

Ο τόπος ταφής ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους το 2018 και υπέστη εκτεταμένη αποκατάσταση προτού παρουσιαστεί τελικά στο κοινό φέτος.

Μέσα στον τάφο εντοπίζει κανείς πολύχρωμα πλακάκια και τοιχογραφίες που απεικονίζουν δραστηριότητες όπως η κατασκευή σκαφών και το κυνήγι.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε επίσης την ανακάλυψη ενός τάφου ακόμη ενός ευγενή της πέμπτης δυναστείας, με πολύχρωμα ανάγλυφα και καλά διατηρημένες επιγραφές.