Back to top

Qatargate: Εκτός φυλακής ο Παντσέρι -Τι θα γίνει με την Εύα Καϊλή

07/04/2023 - 13:12

Έπειτα από τέσσερις μήνες παραμονής στη φυλακή λόγω της εμπλοκής του στο Qatargate, ο Αντόνιο Παντσέρι αναμένεται να αφεθεί σύντομα ελεύθερος με βραχιολάκι.

Ακόμα και σήμερα ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου ενδέχεται να βρεθεί εκτός των φυλακών του Σεν Ζιλ στο Βέλγιο και να γιορτάσει το Πάσχα με τη σύζυγό του όντας σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η αποφυλάκιση του 67χρονου πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή πραγματοποιείται, βάσει των όσων προέβλεπε η συμφωνία μεταμέλειας που είχε υπογράψει τον Ιανουάριο με τη βελγική δικαιοσύνη.

Αλλά την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Βέλγος συνήγορος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί είναι έξαλλος με τις Αρχές του Βελγίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την ερχόμενη Πέμπτη, Μεγάλη Πέμπτη, στην ακρόαση της πελάτισσάς του, θα είναι σκληρός και προκλητικός.

Σημειώνεται ότι εκτός φυλακής κατάφερε να βγει με βραχιολάκι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, την ώρα που οι ευρωβουλευτές Καϊλή και Ταραμπέλα, παραμένουν προφυλακισμένοι.

Πάντως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στις τελευταίες τις δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, επέμενε στην αθωότητά της. «Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο» είχε πει πρόσφατα η Εύα Καϊλή μέσα από τη φυλακή Haren, οπού την επισκέφθηκε η Ιταλίδα Ευρωβουλευτής, Ντέμπορα Μπεργκαμίνι.

Το επόμενο ραντεβού της Εύας Καϊλή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στις 13 Απριλίου, όταν και θα εμφανιστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου.