Back to top

Κατεχόμενα:"Πάμε δουλειά επιστρέφουμε στο φέρετρο"

26/02/2019 - 14:34

Οι διευθυντές της ιδιοκτήτριας εταιρείας και της κατασκευαστικής του νέου ξενοδοχείου στο Κιόνελι όπου έχασε την ζωή του 29χρονος εργάτης μετά από πτώση από 11 μέτρα, είναι το κύριο θέμα στην επικαιρότητα στην τ/κ πλευρά. Οι πέντε τ/κ εφημερίδες κάνουν απλή αναφορά στην σημερινή συνάντηση των ηγετών ενώ αρκετά είναι τα θέματα από το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Πάμε για δουλειά και επιστρέφουμε στο φέρετρο» αναφέρεται επίσης στο εργατικό ατύχημα και φιλοξενεί δηλώσεις του «προέδρου» του «συνδέσμου εργολάβων» για τις συνθήκες δουλειάς στις οικοδομές. Αλλού γράφει ότι βρέθηκαν οστά σε εκσκαφές στην Λάπηθο και την Γύψου για εντοπισμό αγνοουμένων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι μαθητές του σχολείου όπου ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός τις προάλλες σε δασική περιοχή στο Διόριος μετά από έμφραγμα, ανάρτησαν πανό με την φωτογραφία του και πραγματοποίησαν χθες τελετή στη μνήμη του.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Συνελήφθη ο εργοδότης» γράφει ότι το εργατικό ατύχημα στο Κιόνελι με τον θάνατο ενός 29χρονου οικοδόμου συγκέντρωσε περισσότερες αντιδράσεις από όλα τα προηγούμενα και αυτή τη φορά και συνελήφθησαν οι διευθυντές των δύο εταιρειών. Αλλού γράφει ότι σήμερα συναντώνται Ακιντζί και Αναστασιάδης σε μια άτυπη συνάντηση στην οικία της κ. Σπέχαρ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «αντιπρόεδρος» της «αρχής ηλεκτρισμού», Μουχαρέμ Σαϊγκιλί θα εκτελεί χρέη «προέδρου» μετά την απομάκρυνση του Χιουντάογλου από τα καθήκοντά του.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Πού χάθηκε η ανθρωπιά;» γράφει ότι συνελήφθησαν οι διευθυντές των δύο εταιρειών που εμπλέκονται στην ανέγερση της οικοδομής όπου έγινε το εργατικό ατύχημα προχτές και προσθέτει ότι το «τμήμα εργασίας» απέρριψε το αίτημα του εργολάβου να συνεχιστούν οι οικοδομικές εργασίες. Αλλού γράφει ότι ο «πρόεδρος» της «ένωσης ξενοδόχων», Ντιμάγ Τσαγινέρ ανέφερε ότι τον Ιανουάριο υπήρχε μια πτώση 20% στις διανυκτερεύσεις. Σε άλλο θέμα γράφει για κρίσιμο ραντεβού των ηγετών στην νεκρή ζώνη.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Ένοχο κράτος» γράφει για ρεκόρ εργατικών ατυχημάτων σε οικοδομές αναφέροντας ότι μόνο τους πρώτους δύο μήνες τρεις εργαζόμενοι σε ανεγειρόμενα κτίρια έχασαν την ζωή τους εν ώρα εργασίας. Αλλού γράφει ότι συνελήφθη στο Ριζοκάρπασο άντρας που έπεσε στο λάκκο που έσκαψε για να κρύψει ναρκωτικά και σφαίρες. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ για την συνεργασία του με το κόμμα της αριστεράς και τί επιδιώκει με την υποβολή της υποψηφιότητάς του.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Επιπλέον περικοπές σε δεκάδες προϊόντα» εξηγεί ότι στο πλαίσιο αλλαγής του «κανονισμού» για το «ταμείο γεωργικής ασφάλισης» θα επιβληθεί 1% με 2% αποκοπή για το «ταμείο» στις τιμές ευρύτερων γεωργικών προϊόντων με τους παραγωγούς να υποστηρίζουν ότι αυτό θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 26χρονος βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αμμόχωστο. Αλλού αναφέρεται στην κατάσχεση 435 δεσμών με αγρέλια που κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ