Back to top

Αυτός είναι ο «γιατρός του θανάτου» – Εκοβε τα δάχτυλα του Κασόγκι ένα ένα, τον αποκεφάλισε και τον «εξαφάνισαν» με οξύ

18/10/2018 - 11:38

Μετά τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, αποκαλύπτεται και το προφίλ του ανθρώπου που υποπτεύονται ότι διαμέλισε και αποκεφάλισε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο.

Με παρατσούκλι «γιατρός του θανάτου», ο Dr Salah al-Tubaigy είναι ένας από τους 15 Σαουδάραβες που αναγνωρίστηκε ότι ήταν παρών στη στυγερή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Οι αρχές υποπτεύονται ότι είναι αυτός που διαμέλισε και αποκεφάλισε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο ενώ ήταν ακόμα ζωντανός.

Ο «γιατρός του θανάτου» έχει εκπαιδευτεί σε ιδρύματα στη Μελβούρνη με υποτροφία από τη Σαουδική Αραβία. Ήταν για 3 μήνες στο Βικτωριανό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής το 2015. Όπως γίνεται γνωστό έδιχνε έντονο ενδιαφέρον για την αναγνώριση θυμάτων από μαζικές καταστροφές και νεκροψίες. Είχε κάνει σπουδές στην Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης το 2004.


Οι τουρκικές αρχές έχουν αναγνωρίσει τον Dr Salah al-Tubaigy μεταξύ των 15 Σαουδαράβων που ήταν παρόντες στο προξενείο τη μοιραία μέρα της εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Ο δημοσιογράφος μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Οι αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη φριχτή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο «γιατρός του θανάτου» ζήτησε από όσους βρίσκονταν στην πρεσβεία να βάλουν τα ακουστικά τους ενώ άρχισε να τεμαχίζει τον Τζαμάλ Κασόγκι που κρατούσαν σε ένα τραπέζι.


Τα βασανιστήρια κράτησαν 7 λεπτά. Έκοβαν ένα προς ένα τα δάχτυλα των χεριών του Τζαμάλ Κασόγκι. Τον αποκεφάλισαν και διέλυσαν το διαμελισμένο πτώμα του σε οξύ. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο «γιατρός του θανάτου» είχε ένα πριόνι οστών όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη. Το είχε μαζί του και όταν αναχώρησε.

Η εμπλοκή του Dr Salah al-Tubaigy στην ανατριχιαστική δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι αποκαλύπτεται και με ηχητικό ντοκουμέντο από το έξυπνο ρολόι που φορούσε ο δημοσιογράφος. Κατέγραψε τις τελευταίες του στιγμές. Στο ανατριχιαστικό ντοκουμέντο ακούγεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η φριχτή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Κασόγκι: Νέα έφοδος στην οικία του προξένου
Μια ομάδα της σήμανσης και άλλα στελέχη της τουρκικής αστυνομίας αποχώρησαν αφού έψαξαν την Τετάρτη την κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Ωστόσο κάποια πήγαν ξανά στο προξενείο, που είχαν ήδη εξετάσει, διαπίστωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Αποχώρησε επίσης από την κατοικία του πρόξενου μια ομάδα σαουδαράβων ερευνητών, ανέφερε το Reuters.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, αγνοείται από τις 2 Οκτωβρίου, αφότου μπήκε στο προξενείο της χώρας του, από το οποίο ήθελε να του δοθεί ένα πιστοποιητικό ενόψει του γάμου του. Το Ριάντ βαρύνουν υποψίες πως έστειλε μια ομάδα εκτελεστών για να τον δολοφονήσει, κάτι που οι σαουδαραβικές αρχές διαψεύδουν.

Η τουρκική αστυνομία εξέτασε το προξενείο μια πρώτη φορά τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Την Τετάρτη, περί τις 16:40, περίπου 15 άνδρες της τουρκικής αστυνομίας άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι του πρόξενου Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι, ο οποίος, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ήταν παρών όταν διαπράχθηκε η φερόμενη δολοφονία.

Η τουρκική αστυνομία αρχικά σχεδίαζε να ψάξει το σπίτι του πρόξενου την προηγουμένη, κάτι που αναβλήθηκε, διότι οι Σαουδαραβικές αρχές επικαλέστηκαν την παρουσία της οικογένειας του Οτάιμπι, ο οποίος αναχώρησε από την Τουρκία την Τρίτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ομάδα της τουρκικής αστυνομίας αποχώρησε από την κατοικία περί τη 01:30, αλλά μερικά από τα μέλη της πήγαν στο προξενείο, σε μικρή απόσταση, για να κάνουν μια δεύτερη έρευνα, η οποία συνεχιζόταν ως πριν από λίγο, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην κατοικία του προξένου, οι ερευνητές εξέτασαν τον κήπο, ενώ ορισμένοι θεάθηκαν στην ταράτσα του ακινήτου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα τηλεκατευθυνόμενο εναέριο όχημα δύο φορές, ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

Δεν έγινε καμιά δήλωση στον Τύπο.