Back to top

Βρόντηξε ο Ερντογάν από το φιάσκο της Κομοτηνής, ψάχνει να βρει τους φταίχτες. Μαρτυρία

12/12/2017 - 08:52
Η δυσαρέσκεια του Τούρκου προέδρου δεν άργησε να φανεί άμα τη επιστροφή του στην Άγκυρα από το ταξίδι του στην Ελλάδα, αφού ο ίδιος ο Σουλτάνος χαρακτήρισε μηδενική την κινητοποίηση στην Θράκη επιρρίπτοντας ευθύνες στα προξενικά στελέχη αλλά και όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος, στους κρυφοφιλογκιουλενιστές.
 
θέμα iellada.gr
 Οι μειονοτικοί παράγοντες της Θράκης μπήκαν στο στόχαστρο της Τουρκίας διότι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για το φιάσκο αφού φάνηκε τελικά ότι ή δεν προσπάθησαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο ή η μειονότητα δεν ακολούθησε.
 
 
Κάποιοι τα έριξαν στο τουρκικό προξενείο που έχει τέτοια δύναμη στη Θράκη αλλά αυτή τη φορά φάνηκε ότι δε συμμετείχε ενεργά σε αυτή την οργάνωση.
 
 
Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Ερντογάν απομάκρυνε τον κ Ακινζί , πρόξενο της Κομοτηνής και τον ανακάλεσε στην Άγκυρα, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο υποπρόξενός του, ήταν Γκιουλενιστής και το έσκασε για την Ιταλία.
 
Αφού λοιπόν ο Ακινζί είχε ανακληθεί  ήταν και λογικό να μην εμφανιστεί καν στην υποδοχή του προέδρου. 
 
 
Πάντως στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν που πίστευαν ότι θα κουνηθεί η Θράκη , κατάπιαν την γλώσσα τους με την παταγώδη αποτυχία, στην διοργάνωση μιας τέτοιας υψηλής, πολιτικού επιπέδου, επίσκεψης.
 
Οι μειονοτικοί παράγοντες πάντως τόνισαν στο ielllada.gr ότι "η απουσία του τουρκικού προξενείου ήταν εμφανής διότι αν ήθελαν έχουν τον τρόπο να ξεσηκώσουν τον κόσμο όμως αυτή τη φορά δεν κυκλοφόρησε ούτε μια αφίσα ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις ούτε καν στα χωριά προκειμένου να γίνει κάποιο κάλεσμα στον κόσμο."
 
 
Το ίδιο στέλεχος επιβεβαιώνει ότι ήρθαν πούλμαν από άλλες περιοχές αλλά και από την Τουρκία.
 
"Άλλωστε η ενημέρωση εσκεμμένα από κάποιους ήταν ελλειπής λέγοντας ότι ο Ερντογάν θα κάνει μια ιδιωτική επίσκεψη και θα φύγει, υποτιμώντας τον γεγονός τόνισε ο μειονοτικός παράγοντας στο iellada.gr".
 
 
Πάντως οι αποδέκτες της  εκφραζόμενης δυσαρέσκειας,  είναι οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν και την κύρια επιμέλεια για την οργάνωση και τον συντονισμό της υποδοχής.
 
"Από την Τουρκία ήρθαν  δύο πούλμαν, ένα από την Προύσα και ένα από την Κωνσταντινούπολη. Το πούλμαν από την Προύσα μάλιστα μετέφερε τον Δήμαρχο του Οσμάν Σατζή, Μουσταφά Ντουντάρ, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Δροσιά του Δήμου Αρριανών και τον Αντιδήμαρχο Σουκρή Κιοσέ.
 
 
Επρόκειτο δηλαδή για μια πολιτικού τύπου αποστολή και όχι για μόνο για  απλούς πολίτες ή για κάποιους οπαδούς κόμματος" ξεκαθάρισε ο μειονοτικός παράγοντας τονίζοντας ότι είναι αλήθεια ότι κάποιοι επιχειρηματίες από το περιβάλλον του Ερντογάν προσπάθησαν και σχεδίασαν να είναι μεγαλειώδης η υποδοχή όμως δεν τα κατάφεραν.
 
 
Και το μήνυμα τελικά είναι ότι οι κάτοικοι της Θράκης , οι μουσουλμάνοι της Θράκης συμπεριφέρθηκαν έτσι για το συμφέρον της συμβίωσής τους με τους Χριστιανούς, δεν ήθελαν να προκαλέσουν.