Back to top

«Σκέφτομαι να κάνω κακό στον εαυτό μου» δηλώνει η 22χρονη που πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο

06/05/2018 - 22:52

Μπορεί να έχουν περάσει μέρες, ωστόσο συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση της δολοφονίας του νεογέννητου βρέφους στην Νέα Σμύρνη, το οποίο η μητέρα του πέταξε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μόλις το γέννησε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews, η 22χρονη στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη μέχρι το μοιραίο περιστατικό, επιμένοντας πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το παιδί, αλλά να το δώσει για υιοθεσία.

Αναφέρει επίσης πως από εκείνη την ημέρα σκέφτεται να κάνει κακό στον εαυτό της. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξεταστεί από ψυχίατρο καθώς, όπως έχει δηλώσει ο συνήγορός της Αλέξανδρος Αλεξιάδης, είναι απαραίτητη μια πραγματογνωμοσύνη που θα αποτυπώνει την κακή κατάσταση στην οποί βρίσκεται.

«Το άφησα στο δίχτυ, δεν ήθελα να το σκοτώσω»

H 22χρονη περιέγραψε στην ανακρίτρια λεπτό προς λεπτό την αποτρόπαια πράξη της. Είπε πως όταν γεννήθηκε το μωρό, το πήρε στα χέρια της, για να δει αν είναι ζωντανό.

«Δεν το άκουγα να κλαίει. Ανέπνεε με δυσκολία. Το καθάρισα, το σκούπισα. Εκείνη την ώρα άκουσα την εξώπορτα. Μπήκε η μητέρα μου στο σπίτι». Όπως είπε, ο πανικός που ένιωσε μετριάστηκε για λίγο όταν της είπε ότι θα ξαναβγει για ένα δίωρο, καθώς αυτό της έδινε χρόνο, έστω και ελάχιστο, να διαχειριστεί την κατάσταση.

«Πήγα στο δωμάτιο μου με το μωρό και επειδή φοβόμουν ότι θα γυρνούσε η μητέρα μου το πήρα και επειδή δεν ήθελα να το σκοτώσω το άφησα στο δίχτυ. Έκρυψα όσα μπορούσα, και άφησα το μωρό να πέσει στο δίχτυ. Δεν έβαλα κάτι επάνω του ήταν γυμνό. Δεν ήθελα να το σκοτώσω. Ήθελα να βρω μια κενή ώρα που δε θα ήταν η μητέρα μου στο σπίτι, να πάρω το παιδί να το πάω στο νοσοκομείο να το δώσω για υιοθεσία.

Την πετσέτα που είχα σκουπίσει το παιδί και τον πλακούντα τα έβαλα σε μια σακούλα και τα πέταξα στον κάδο. Το έκανα αφού είχα αφήσει το μωρό στο δίχτυ. Αισθανόμουν αδύναμη. Παρ΄όλα αυτά κατάφερα να βγω από το σπίτι και να πετάξω τη σακούλα».

«Από φόβο δεν είπα τίποτα»

Από εκείνη τη στιγμή μέχρι που ανακαλύφθηκε το μωρό δεν κατάφερε να μείνει μόνη. «Δεν βγήκαμε από το σπίτι ούτε την Παρασκευή ούτε το Σάββατο. Έβγαινα στο μπαλκόνι να βλέπω το μωρό. Δεν έκλαιγε ούτε κινούνταν. Τα πράγματα που βρέθηκαν πάνω του είχαν πέσει από τον αέρα. Στον ακάλυπτο υπάρχει πρόσβαση από πόρτα στο υπόγειο που είναι ανοιχτή

. Δεν πήγα ούτε το βράδυ που κοιμόταν η μητέρα μου να πάρω το παιδί, γιατί φοβόμουν μη με ακούσει. Όταν η γειτόνισσα πήγε με τη μητέρα μου και είδαν ότι επρόκειτο για μωρό, δεν είπα κάτι γιατί φοβόμουν. Φοβόμουν την αντίδραση της μητέρας μου. Φοβόμουν ότι θα μου φώναζε. Από φόβο και πανικό δεν είπα κάτι στην αστυνομία. Η μητέρα μου από την αστυνομία έμαθε ότι το παιδί ήταν δικό μου».

«Σκέφτομαι να κάνω κακό στον εαυτό μου»

Στην ερώτηση της ανακρίτριας γιατί δεν κάλεσε το ΕΚΑΒ, η απάντηση της 22χρονης ήταν πως είχε «θολώσει» το μυαλό της. Όπως είπε, «από εκείνη την ημέρα, τα σκέφτομαι αυτά, σκέφτομαι να κάνω κακό στον εαυτό μου. Οι σχέσεις με την μητέρα μου είναι καλές. Επειδή είχαμε οικονομικά προβλήματα δεν ήθελα να την επιβαρύνω, ντρεπόμουν. Δεν βρήκα τη δύναμη να της το πω.

Τι αναφέρει η γειτόνισσα

Η γειτόνισσα που βρήκε το μωρό φέρεται να επισημαίνει στην κατάθεσή της :»Οταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ηταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γετόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».

Από την πλευρά του ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο περιγράφει : «Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν κι ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό».