Back to top

Οι πληροφορίες για την τύχη του Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές στο Τόγκο

29/11/2019 - 15:52

Ώρες αγωνίες συνεχίζει να ζει η οικογένεια του 20χρονου Έλληνα που βρίσκεται ανάμεσα στα τέσσερα άτομα που έπιασαν ομήρους πειρατές στο Τόγκο.

Έχουν περάσει 24 ημέρες από τότε που ο 20χρονος Έλληνας δόκιμος μηχανικός πιάστηκε όμηρος από πειρατές στο Τόγκο και οι γονείς του γνωρίζουν ελάχιστα για την τύχη του παιδιού τους.

Οι γονείς του, που οκτώ ημέρες μετά την απαγωγή είχαν πληροφορίες για τον γιό τους, έκτοτε δεν έχουν μάθει και πολλά, σύμφωνα με το protothema.gr

Οι μόνες πληροφορίες που έχουν είναι από το Υπουργείο Εξωτερικών και την πλοιοκτήτρια εταιρεία και σύμφωνα με αυτές ο 20χρονος είναι ζωντανός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των πειρατών και ειδικών διαπραγματευτών από της ΗΠΑ.

«Μακάρι να μπορούσαμε να μιλήσουμε με το παιδί, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Ακόμη και να γινόταν, οι απαγωγείς ίσως το έβαζαν να σκούζει για λίγα δευτερόλεπτα μόνο και μόνο για να αποδείξουν ότι είναι ζωντανό. Ούτε ξέρουμε που είναι για να πηγαίναμε ούτε ποιοι το πήραν. Είμαστε σε μια κατάσταση αγωνίας. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη και θέλει λεπτό χειρισμό και γι’ αυτό και εμείς δεν μιλάμε. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μήπως καταφέρουν οι διαπραγματευτές να πάρουν πίσω το παιδί και τους άλλους ομήρους. Ξέρουμε ότι είναι ζωντανός αλλά μόνο αυτό και τίποτε άλλο», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού σύμφωνα με το ίδιο μέσο.
Όπως εξηγεί ήταν μόλις το δεύτερο ταξίδι του παιδιού του ενώ είχε επιλέξει το επάγγελμα αυτό για μια πιο γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.

Παράλληλα, η οικογένεια του 20χρονου εξηγεί πως τόσο το υπουργείο όσο και η εταιρεία επικοινωνεί καθημερινά μαζί τους αλλά απλά τους καθησυχάζουν αφού και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πως πάνε οι διαπραγματεύσεις.

«Μαζί μας επικοινωνούν σχεδόν καθημερινά και από το υπουργείο και από την εταιρεία. Αλλά κανείς δεν γνωρίζει να μας πει περισσότερα εκτός από το να μας καθησυχάζουν γιατί ούτε και οι ίδιοι γνωρίζουν πως πάνε οι διαπραγματεύσεις. Είναι ένα πάρα πολύ λεπτό ζήτημα που θέλει ειδικούς χειρισμούς που γνωρίζουν οι ξένοι διαπραγματευτές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας του ναυτικού.