Back to top

Ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει τη σκυτάλη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα

25/09/2023 - 12:33

Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τους στενούς συνεργάτες του Ευάγγελο Αποστολάκη και Βασίλη Κόκκαλη, πέρασε το κατώφλι της Βουλής, προκειμένου να συναντηθεί με τον τον προκάτοχό του στην αρχηγία του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στη Βουλή.

Καλωσορίζοντας τον ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα.

«Θερμά συγχαρητήρια από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Θα σου χρειαστεί. Έτσι λέμε εδώ, πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλες δυσκολίες. Ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω τη φράση που είπες πως στους συντρόφους κι ο δεύτερος είναι πρώτος».

Στην αντιφώνηση, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως «εσείς έχετε μεγαλύτερη εμπειρία από μένα», με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει: «Κι εσύ από μπέιζμπολ».

Πράγματι, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Κασσσελάκης, στους συντρόφους κι ο δεύτερος είναι πρώτος, με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τον παροτρύνει: «Να χαρείς αυτές τις ημέρες γιατί στην πολιτική οι χαρές δεν είναι περισσιες».

Σημειώνεται ότι Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από το σπίτι του στις 11:08 και μετέβη στη Βουλή με το μετρό.

Ο κ. Κασσελάκης ανακηρύχθηκε νικητής στον δεύτερο κύκλο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος για την ανάδειξη νέου προέδρου, με ποσοστό 56,69% (έναντι 43,31% που έλαβε η Έφη Αχτσιόγλου).

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές στην παράταξη, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε τηλεφώνησε τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στην Έφη Αχτσιόγλου και τους συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσαν.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο ΣΥΡΙΖΑ - Η ενότητα το διακύβευμα της επόμενης ημέρας

Προβληματισμένοι εμφανίζονται πολλοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου, από τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στη μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα πολιτική που θα χαράξει στο κόμμα.

Σε συνεντεύξεις τους το πρωί, εκφράζουν τον προβληματισμό τους και την ανησυχία τους για την πορεία του κόμματος υπό τη νέα ηγεσία και υπογραμμίζουν πως ο νέος πρόεδρος δεν έχει λευκή επιταγή.

Στον αντίποδα, το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη διαμηνύει πως σε περίπτωση που ορισμένοι διαφωνούν με τις αλλαγές που σχεδιάζει η νέα ηγεσία και την περπατησιά της, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι.

Το νέο πλαίσιο ξεκαθάρισε νωρίς το πρωί ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Ευάγγελος Αποστολάκης, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα με αποδέκτες την εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος.

Η επόμενη ημέρα στο κόμμα χρειάζεται καθαρές θέσεις και καθαρές κινήσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο χρόνου και αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα, διαμήνυσε στο πρώτο μήνυμά του ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Υπογράμμισε πως μετά την αναμέτρηση καλό θα είναι να δεχθούν όλοι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο αρχηγός του κόμματος. Εάν δεν γίνει, το εγχείρημα δεν θα πετύχει, πρόσθεσε και τόνισε πως ο νέος πρόεδρος είναι αποφασισμένος να κάνει τις αλλαγές. Η κοινωνία δεν του είπε να ξανακάνει τα ίδια, σημείωσε με νόημα.

Επανέλαβε ότι πρέπει να δεχθεί όλο το σύστημα πως υπάρχει ένα καινούργιο ξεκίνημα, τα πράγματα μπαίνουν σε μια νέα σειρά.

Παράλληλα, αναγνώρισε πως δεν είναι εύκολο να καταπιείς το γεγονός ότι κάποιος μέσα σε 20 ημέρες κατάφερε να πάρει το κόμμα στα χέρια του και με τέτοια διαφορά. Αν δεν το κάνουν υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι, προειδοποίησε.

«Ούτε τάσεις, ούτε φατρίες, ούτε επαναστάσεις μέσα στο κόμμα, ούτε εσωτερική αντιπολίτευση» υπογράμμισε.