Back to top

Λύκειο στα Χανιά σημείωσε 100% επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις

30/08/2018 - 22:00

Την στιγμή που ο χαρακτηρισμός του ως “δυσπρόσιτο” προκαλεί ανησυχία για την σωστή λειτουργία του, το ΕΠΑΛ Καντάνου παραδίδει μαθήματα… αριστείας, με την απόλυτη επιτυχία των μαθητών του στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως αναφέρει στο zarpanews.gr η διευθύντρια του λυκείου, Διαλεχτή Αλεξούδη και οι εννέα μαθητές που αποφάσισαν να δώσουν πανελλήνιες πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σημειώνοντας μάλιστα και πρωτιές σε περιζήτητες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

“Οι μαθητές αυτοί με τη βοήθεια των καθηγητών τους και τη συμπαράσταση των γονέων τους απέδειξαν πως, αν και φοιτούσαν σε ένα μικρό και απομακρυσμένο σχολείο, τελικά τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!” υπογραμμίζει η κα Αλεξουδη.

Ο Χάρης Γρυφάκης, μπαίνει 2ος στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη!

“Είχα βάλει πολύ υψηλό στόχο και ήμουν προσηλωμένος εκεί” μας εκμυστηρεύεται. Όπως αναφέρει, πιστεύει ότι στο ΕΠΑΛ Καντάνου, επειδή τα παιδιά είναι λίγα, οι καθηγητές ασχολούνται ιδιαιτέρως με τους μαθητές και το μάθημα που γίνεται είναι φροντιστηριακού επιπέδου.

Ο Προκόπης Σαρτζετάκης, εισάγεται στην Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου

Πανεπιστημίου.Θεωρεί ότι το επαγγελματικό λύκειο σου ανοίγει πολύ πιο εύκολα το δρόμο για τις σχολές της ειδικότητάς σου ενώ η επιλογή σχολής γίνεται συνειδητά και όχι τυχαία.

Η Βίκυ Ροδομαγουλάκη κάθε πρωί στις 7 έπαιρνε το λεωφορείο από την Κουντούρα για να είναι στις 8:10 στο σχολείο, μαζί με άλλα παιδιά από Παλαιόχωρα. Μπαίνει 3η στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων, στο Ηράκλειο, όπου ήδη έχει βρει σπίτι και ετοιμάζεται να μετακομίσει. “Θέλει πολύ διάβασμα και επιμονή” λέει στο zarpanews.gr και σημειώνει πως και σήμερα να ξεκινούσε από την αρχή, πάλι θα έκανε την ίδια επιλογή.

Ο Νίκος Σηφάκης, πέρασε 7ος στην σχολή διοίκησης επιχειρήσεων, στην Θεσσαλονίκη. “Φέτος οι βάσεις έπεσαν πολύ, γιατί τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα” λέει στο zarpanews.gr. Ο ίδιος θεωρεί ότι το σχολείο του υπερτερεί σε σχέση με αυτά των μεγαλύτερων πόλων καθώς το γεγονός ότι είναι λίγοι μαθητές, βοηθάει να γίνεται καλύτερο μάθημα.

Διαλεχτή Αλεξούδη: Σωστή ενημέρωση για σωστές επιλογές

Με βάση την διευθύντρια του σχολείου, “οι καλές επιλογές προϋποθέτουν ενημέρωση, ζύγισμα των προοπτικών και τις κατάλληλες πηγές πληροφόρησης”.

Το ΕΠΑ.Λ αποτελεί μια σημαντική λύση στις σημερινές δύσκολες συνθήκες επαγγελματικής αποκατάστασης. Συνεπώς, είναι σημαντικό να γνωρίζουν γονείς/κηδεμόνες και μαθητές τη δομή και το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΠΑ.Λ καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Τίτλοι Σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου για τους μαθητές:
Απολυτήριο Λυκείου Ισότιμο με αυτό του Γενικού Λυκείου.
Επιπλέον Επαγγελματικό Πτυχίο Ειδικότητας, Επιπέδου 4 (αντίστοιχο των Ευρωπαϊκών) στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει.

Κατοχυρωμένα Επαγγελματικά Δικαιώματα στην επιλεγμένη Ειδικότητα.

Ανώτερες και Ανώτατες Σπουδές:

Το ΕΠΑΛ δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή/μαθήτρια να συνεχίσει τις σπουδές του/της στα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια), στα ΑΤΕΙ, στην Πυροσβεστική, στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές και στα ΙΕΚ.
Μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι μαθητές μπορούν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και στα ΑΤΕΙ.
Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στην Γ’ Τάξη οι μαθητές εξετάζονται μόνο σε 4 μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και σε δύο (2) μαθήματα της Ειδικότητας που έχουν επιλέξει.
Εισαγωγή στα ΑΤΕΙ, στις Αστυνομικές και στις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη Σχολή Πυροσβεστικής με Ειδικό Ποσοστό.
Από το σχολικό έτος 2017-2018 ισχύει η εισαγωγή επιπλέον θέσεων 5% για κάθε τμήμα στιςΠανεπιστημιακές σχολές (ΑΕΙ).
Εγγραφή στα ΙΕΚ με φοίτηση μόνο 3 Εξαμήνων στην ίδια Ειδικότητα ή 5 Εξαμήνων για την απόκτηση νέας Ειδικότητας.
Τάξη μαθητείας: Με το νέο θεσμό του «Προαιρετικού μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας» δίνεται η δυνατότητα σε απόφοιτους ΕΠΑΛ, για εννέα (9) μήνες, υπό τη εποπτεία του σχολείου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού και πλήρη ασφάλιση (υγειονομική και συνταξιοδοτική) και συμπληρωματικής εργαστηριακής εκπαίδευσης στο σχολείο. Με εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.