«Αποτρόπαια περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων. Χρειάζεται να γίνει πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση. Όχι βιαστικές κινήσεις και συμπεράσματα. Οι αποφάσεις θα αφορούν τα παιδιά. Η κυβέρνηση συνδράμει την Αστυνομία. Ο νόμος ισχύει για όλους. Οι αρχές λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερη μεταχείριση σε κανέναν. Η προσοχή όλων πρέπει να είναι στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στη δομή. Τα παιδιά να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία.
Μετά από σύσκεψη, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού. Επιβεβλημένη εξέλιξη που μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψηφίσαμε τον περασμένο Απρίλιο» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.
«Πολλές από τις δομές έχουν μακροχρόνια ιστορία και έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές και έχουν αποτρέψει τραγωδίες. Η καλύτερη πρακτική είναι η ανάδοχος οικογένεια και θέλουμε να προχωρήσουμε προς τα εκεί. Για το σκοπό αυτό ενισχύεται ο θεσμός αναδοχής και υιοθεσίας. Το 40% των παιδιών που διαβιώσουν το 2019 σε δομές είναι σήμερα σε οικογένειες».
«Σε πολλές περιπτώσεις το μοντέλο απέδωσε, σε άλλες όμως αφέθηκαν περιθώρια να φυτρώσουν ζιζάνια. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και ευαίσθητοι. Όλα πρέπει και θα γίνουν θεσμικά. Οι θέσεις και οι πολιτικές της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης παιδιών είναι ξεκάθαρες. Συνοψίστηκαν με μια φράση "Καμία ανοχή"».
Διαβάστε επίσης:
Κονιδάρης για π. Αντώνιο: Είχε αρνηθεί βοήθεια τόσο από Χριστόδουλο όσο και Ιερώνυμο
Κιβωτός του κόσμου: Ποιος είναι ο ιδρυτής της - Πότε ιδρύθηκε η δομή
Φθιώτιδος Συμεών: «Ο π. Αντώνιος είχε αρνηθεί τη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου»
Κιβωτός του Κόσμου: «Χωρίς φαΐ, νερό η τιμωρία για παιδιά στον Βόλο»
Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις φάκελοι για ξυλοδαρμό και κακοποιήσεις
Κιβωτός του Κόσμου - Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Τα μεγαλύτερα παιδιά ξυλοκοπούσαν τα μικρότερα