Back to top

Κακοκαιρία: Πλημμύρες στη Σάμο - Κλειστά τα σχολεία στη Μυτιλήνη

11/11/2025 - 10:44

Η Σάμος και η Μυτιλήνη επλήγησαν ιδιαίτερα από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των νησιών να έρθουν αντιμέτωποι με αρκετά προβλήματα. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα το Καρλόβασι στη Σάμο «χτυπήθηκε» από καταιγίδες και έντονη χαλαζόπτωση. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου, Μανώλης Νικολού σε ανάρτησή του, ανέφερε ότι το φαινόμενο ήταν σπάνιας έντασης για τα τοπικά δεδομένα, καθώς χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού έπεφτε επί ώρες και σε ορισμένα σημεία δεν έχει ακόμη λιώσει. «Το Καρλόβασι βαστάει γερά και όλο το βράδυ ήμασταν στις επάλξεις», σημείωσε, εκφράζοντας ευχαριστίες προς το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου για την άμεση ανταπόκριση. Παράλληλα, έκανε έκκληση για αυξημένη προσοχή στους οδηγούς, ιδίως στον δρόμο προς το λιμάνι, κοντά στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, όπου το ρέμα του Παλαιού έχει μεταφέρει υλικά, αλλά και στην κατηφόρα του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί καθίζηση.

Προβλήματα στην Καλλονή – Κλειστά τα σχολεία

Εξαιτίας της ισχυρής κακοκαιρίας προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην Καλλονή, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στη Σκάλα. Στο σημείο βρέθηκαν 15 πυροσβεστικά οχήματα καθώς και ο Δήμαρχος της περιοχής, Ταξιάρχης Βέρρος. «Μεγάλα προβλήματα στο Λεκανοπέδιο και σε πολλά χωριά του Δήμου μας. Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο όχι μετακινήσεις άσκοπες. Στο γεφύρι του Τσικνιά και σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου ο δρόμος έχει κλείσει. Αναμένουμε να υποχωρήσει το νερό για να επέμβουμε», είπε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής.

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία – Πού θα επιμείνουν τα έντονα φαινόμενα

Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)που εκδόθηκε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Τρίτη (11-11-25)
α. μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη
β. από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τις πρώτες πρωινές ώρες στη νότια Εύβοια και στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης μεμονωμένες καταιγίδες.