Back to top

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου στο Ψυχικό. Tραγικές φιγούρες η οικογένειά του.Στις 20 Σεπτεμβρίου η δίκη

08/09/2019 - 13:00

Συμπληρώθηκε κιόλας ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, από τον καθ ομολογία δράστη Παύλο Ιωαννίδη.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο κοιμητήριο Παπάγου, τελέσθηκε  σήμερα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αδικοχαμένου φαρμακοποιού και ήταν όλοι εκεί, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, άνθρωποι που αγάπησαν το Βασίλη Φλώρο αλλά κυρίως τα παιδιά του Γιώτα Μαρία και Χρήστος αλλά και η σύζυγός του Ξενιώ.

Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και η σύζυγος δεν μπορούν να πιστέψουν ούτε να δεχθούν ακόμη ότι ο άνθρωπός τους χάθηκε τόσο άδικα, ένα πρωί (8/09/2018)σαν το σημερινό έξω από το σπίτι τους, την ώρα που έβγαινε με το αυτοκίνητό του να για να πάει στα ΚΤΕΛ να στείλει δέμα με τρόφιμα στον φοιτητή γιο του.

“Ακόμη ακούω τους πυροβολισμούς στα αυτιά μου” ψυθιρίζει η κόρη του Γιώτα Μαρία Φλώρου, με κατεβασμένο κεφάλι, πνίγοντας τις λέξεις, στου λυγμούς της.

Βγήκα στο μπαλκόνι και τον είδα μέσα στα αίματα πεσμένο στο πεζοδρόμιο του σπιτιού μας και αυτή την εικόνα την κουβαλάω ένα χρόνο τώρα μέσα  μου, στον ύπνο μου, στο πανεπιστήμιο στη ζωή μου.

Ποτέ δε θα φύγει αυτή η εικόνα από το μυαλό μου. Λίγα λεπτά πριν την δολοφονία με έσφιγγε στην αγκαλιά του να μου πει καλημέρα και μέχρι να επιστρέψω στο δωμάτιό μου να διαβάσω για την εξετάστική μου, άκουγα πυροβολισμούς κι εκείνος ξεψυχούσε χωρίς εγώ να μπορώ να κάνω τίποτα για να τον βοηθήσω.

Στο κατέβασμα από τον τρίτο όροφο προς το σημείο που βρισκόταν ο πατέρας μου νεκρός, τσιμπιόμουν κι εγώ και η μητέρα μου, νόμιζαμε ότι βλέπαμε όνειρο.

Όταν τον είδα μέσα στα αίματα νόμιζα ότι ζούσε, είχα ελπίδα ότι ζούσε και φώναζα να έρθει γρήγορα το ασθενοφόρο.

Όμως όλα ήταν ψέμματα. Ο πατέρας μου ήταν νεκρός. Δεν πρόλαβα να του πω τίποτα, η μητέρα μου που είναι γιατρός , η σύζυγός του δηλαδή ……το καταλαβαίνετε αυτό; δεν ξέρω που βρήκε τη δύναμη και  του πήρε το σφυγμό του και κατάλαβε ότι δε ζούσε αλλά εκείνη την ώρα δε μου είπε τίποτα.

Δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εκείνον. Ήταν το άλφα και το ωμέγα στις ζωές μας. Δε μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος , που ευεργετήθηκε από τον πατέρα μου, σχεδίασε τη δολοφονία του,  προμηθεύθηκε όπλο από έμπορο σα να ήταν επαγγελματίας δολοφόνος, ήρθε στο σπίτι μας, και τον δολοφόνησε….

Τον πυροβολούσε ασταμάτητα μέχρι που σιγουρεύτηκε ότι ήταν νεκρός.  Μετά είχε την ηρεμία να φύγει να πετάξει το όπλο του, να αλλάξει τα ρούχα του και να πάει σε μνημόσυνο οικογενειακού του προσώπου….

Πως το έκανε αυτό ; Ακόμη αναρωτιέμαι πως το έκανε; γιατί διέλυσε την οικογενειά μου ; γιατί μας στέρησε τον πατέρας μας;

Και παραδέχτηκε ο ίδιος το έγκλημα, μόλις συνελήφθη από την αστυνομία.

Δεν δέχτηκε τις αποφάσεις του δικαστηρίου που τον υποχρεώναν να επιστρέψει τα χρήματα που χρωστούσε στον πατέρα μου, αγνόησε την δικαιοσύνη και ήρθε να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή που ως τότε του δάνειζε χρήματα για να τον βοηθήσει….. Αυτό είναι όλη η αλήθεια.

Θέλω να αποδωθεί δικαιοσύνη για την ψυχή του πατέρα μου…δε μπορεί να αφαιρείται έτσι μια ανθρώπινη ζωή και να μην υπάρχει τιμωρία….”

Η οικογένεια με θρήνο ανείπωτο αλλά με αξιοπρέπεια προσπαθεί να διαχειριστεί το γεγονός  της δολοφονίας. Ο άνθρωπός τους, που ήταν φιλάνθρωπος, σεμνός, εργατικός και υποδειγματικός οικογενειάρχης έπεσε ύπουλα νεκρός από έναν παλιό οικογενειακό φίλο, κατασκευαστή οικοδομών, επειδή ο καθομολογίαν δράστης δεν ήθελε να του επιστρέψει πίσω 300.000 ευρώ που του χρωστούσε για χρόνια, παρόλο που τα δικαστήρια τον είχαν καταδικάσει και αποφάσισε να εκδικηθεί τον άτυχο φαρμακοποιό αφαιρώντας του τη ζωή.

Τώρα ο καθομολογίαν δράστης ο οποίος ζήτησε ψυχιατρική εξέταση, λίγο μετά τη δολοφονία βρίσκεται στο ψυχιατρείο. Τον εξέτασαν τρεις ψυχίατροι, ένας του δημοσίου, ένας της οικογένειας του θύματος κι ένας του δράστη.

Συμφώνησαν όλοι ότι δεν είχε καμία ψυχική διαταραχή όπως είπαν μετσξύ τους οι ίδιοι και μετά από 2,5 μήνες, η γνωμάτευση ενός ψυχιάτρου του, που είχε προφορικά συμφωνήσει ότι δεν είχε ψυχική διαταραχή με τους συναδέλφους του, έγραφε άλλα συμπεράσματα για τα οποία τώρα η οικογένεια του θύματος κατέθεσε αναίρεση.

Η υπόθεση της δολοφονίας , που συγκλόνισε το πανελλήνιο και βύθισε στο πένθος την οικογένεια Φλώρου και όλο του το περιβάλλον, θα δικασθεί από τα ελληνικά δικαστήρια, στις 20 Σεπτεμβρίου 2019.