Back to top

Έγκλημα στην Κω: Σήμερα απολογείται ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές

27/06/2023 - 10:46

Ο κατηγορούμενος Μπαγκλαντεσιανος για βιασμό και ανθρωποκτονία σε βάρος της 27χρονης στην Κω την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει και πήρε προθεσμία ώστε να απολογηθεί για τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του.

Σήμερα, 27 Ιουνίου 2023, αναμένεται ο 32χρονος να κληθεί ενώπιον του ανακριτή να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που προκύπτουν, σχετικά με τον τρόπο, τον τόπο, αλλά και τα αίτια της δολοφονίας της 27χρονης.

Η οικογένεια της κοπέλας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, διά του δικηγόρου της, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας εις βάρος του 32χρονου, για το έγκλημα που φέρεται να έχει διαπράξει εις βάρος της Αναστάζια.

Υπενθυμίζεται ότι η συνήγορος του 32χρονου, Αθηνά Φουντωτού, διορίστηκε από το δικαστήριο μετά την παραίτηση του δικηγόρου Ζαφείρη Δρόσου, προκειμένου να υπερασπιστεί τον 32χρονο.

Τα νέα στοιχεία που τον «έδεσαν»

Oπως προέκυψε από την έρευνα, ο Μπαγκλαντεσιανός είχε ανταλλάξει μηνύματα με ομοεθνείς του από την Ιταλία, στα οποία φαίνεται να ομολογούσε ότι αυτός ήταν που δολοφόνησε την 27χρονη Αναστάζια.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί μέσα από αυτήν την επικοινωνία, αλλά και αργότερα μετά την απόκρυψη της σορού της, ο 32χρονος είπε σε «γνωστούς» του τι φρικτό είχε κάνει και τους προετοίμαζε για την άφιξή του. Τα μηνύματα και οι επικοινωνίες είχαν γίνει μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (18/6) έως και τις 04:30 τα ξημερώματα της Τρίτης (19/6).

Ο 32χρονος είχε ψάξει τα δρομολόγια και πώς θα βγάλει εισιτήριο για απευθείας πτήση στην Ιταλία. Ειδικότερα, ο 32χρονος, ο οποίος είχε επαφές με ομοεθνείς του που ζουν στην Ιταλία, φέρεται να επικοινώνησε άμεσα μαζί τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Τρίτης, 19 Ιουνίου, έχει αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας να πηγαίνει σε κατάστημα ανταλλακτήριο όπου προβαίνει σε ανάληψη χρημάτων και από εκεί σε ταξιδιωτικό γραφείο όπου έβγαλε εισιτήριο για Ιταλία.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ταξίδι ήταν… κανονισμένο, κανείς από την παρέα του, ούτε ο συγκάτοικός του δεν το γνώριζαν.

Ο Μπαγκλαντεσιανός ο οποίος δεν έχει «σπάσει» στην ανάκριση και δεν έχει παραδεχθεί ούτε τη δολοφονία, ούτε τον βιασμό, επιχείρησε, όπως αποκαλύπτεται, να σβήσει και τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Ο 32χρονος έψαχνε στο Google πώς θα διαγράψει από το κινητό του το στίγμα GPS που έδειχνε τις κινήσεις του. Αφού κατάφερε να σβήσει τα δεδομένα από το δικό του κινητό, πήρε το τηλέφωνο της Αναστάζια κι έκανε ακριβώς το ίδιο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. άνοιξαν τα κινητά τόσο του θύματος όσο και του δράστη και βρήκαν όλα τα δεδομένα που προσπάθησε να διαγράψει ο 32χρονος κατηγορούμενος.

Το GPS ουσιαστικά ήταν αυτό που «έδεσε» την υπόθεση, καθώς φάνηκε η κοινή τους πορεία από την ώρα που έφυγαν από το σπίτι, μέχρι την ώρα της δολοφονίας και της απόρριψης του σώματος της Αναστάζια. Οι αστυνομικοί, δηλαδή, είδαν τα στοιχεία από την ώρα που εντοπίστηκε η 27χρονη στο μίνι μάρκετ μέχρι την ώρα που έφυγαν η Ανταστάζια και ο 32χρονος και ο τελευταίος επέστρεψε στο σπίτι του.

Τα στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές

  • Θέτει δύο φορές τη συσκευή του σε λειτουργία πτήσης για να επιστρέψει σπίτι του.
  • Ψάχνει στο διαδίκτυο τον τρόπο να διαγράψει από το κινητό του τις διαδρομές που έχει κάνει και τις σβήνει.
  • Στέλνει SMS στα οποία φαίνεται να ομολογεί εμμέσως την πράξη του και στη συνέχεια τα διαγράφει.