Back to top

Δολοφονία Στεφανάκου: Φωτό - ντοκουμέντο αμέσως μετά την εκτέλεση. Ηθελαν να τον τελειώσουν

19/01/2018 - 09:39

Εικόνες με τον Βασίλη Στεφανάκο νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του λίγα μόλις λεπτά μετά τη δολοφονία του είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στις εικόνες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο 58χρονος φαίνεται πεσμένος στο κάθισμα του συνοδηγού, ενώ φαίνονται και τα σημάδια από τις σφαίρες που «γάζωσαν» το θυμα, στην πόρτα του συνοδηγού, στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και στα παράθυρα.

«Ήθελαν να τον τελειώσουν»

Στο μεταξύ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 φίλος και στενός συνεργάτης του Βασίλη Στεφανάκου είπε ότι πάντα υπήρχε φόβος για τη ζωή του και ότι «κάποια μέτρα ασφαλείας έπαιρνε. Τώρα καμιά φορά αφήνεις και τον εαυτό σου λίγο ελεύθερο. Του είχαν ρίξει σφαίρες στο πρόσωπο και στο στήθος. Ήθελαν να τον τελειώσουν μια κι έξω».

Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν ως πιθανότερο ενδεχόμενο πίσω από τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου να βρίσκεται πρόσωπο που ηγείται αντίπαλης ομάδας στα κυκλώματα της νύχτας και στο παρελθόν είχε έρθει σε σύγκρουση με το θύμα.

Σε αυτή την περίπτωση το κίνητρο της δολοφονίας δεν είναι άλλο από τον έλεγχο της νύχτας από την συγκεκριμένη ομάδα που μεταφράζεται σε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από τις παράνομες δραστηριότητες.

Οι Αρχές αναζητούν τους δράστες της δολοφονίας στο περιβάλλον του 44χρονου επονομαζόμενου «Καράφλα» -«Νταίζη» ή «Σαμπρέλα», ο οποίος βρισκόταν σε ανοικτή σύγκρουση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia, τους ηθικούς αυτουργούς αλλά και τους «ενοικιαζόμενους» εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου του… βαρόνου της νύχτας, όπως τον χαρακτήριζαν οι αστυνομικοί, Βασίλη Στεφανάκου.

Δεύτερος «ύποπτος» είναι, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, ο αρχηγός της Ελευσίνας, ορκισμένος εχθρός του Βασίλη Στεφανάκου στο παρελθόν, με εκατέρωθεν πληρωμένες δολοφονίες συνεργατών τους και βομβιστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις συμφερόντων τους. Ωστόσο, οι τελευταίες αστυνομικές πληροφορίες ήθελαν τους δύο άνδρες να τα «έχουν βρει» μετά από… ειρηνευτικές διαδικασίες!

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να μην βάλουν στο τραπέζι με τα σενάριά τους εκείνο του να κρύβεται πίσω από την εκτέλεση Στεφανάκου, μία αντίπαλη οικογένεια - ομάδα και φυσικά η δολοφονία του να είναι συνέχεια μιας βεντέτας, που άνοιξε στο παρελθόν με τη δολοφονία κάποιου άλλου νονού της νύχτας.

Έτσι μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, στην Ασφάλεια έχουν ανοίξει όλοι οι φάκελοι που σχετίζονται με παλαιότερες υποθέσεις νονών της νύχτας. Ωστόσο προτεραιότητα δίνεται στην τελευταία δολοφονία που είχε αποδοθεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της νύχτας. Πρόκειται για τη δολοφονία του Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 έξω από το σχολείο του γιού του στα Γλυκά Νερά. Ο Βασίλης Γριβάς ήταν γνωστός στις αρχές για τη δράση του στα κυκλώματα της νύχτας και φέρεται να ανήκε σε αντίπαλη ομάδα από αυτή του Στεφανάκου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η δολοφονία Στεφανάκου να είναι η απάντηση στην δολοφονία Γρίβα.

Είχε «μπράβους» και οπλοφορούσε

Ο πρώην βαρυποινίτης γνώριζε τους κινδύνους που αντιμετώπιζε και για αυτό λάμβανε μέτρα ασφαλείας. Πάντα συνοδευόταν από προσωπικούς φρουρούς και οπλοφορούσε. Οι πληροφορίες αυτές, γνωστές στην Αστυνομία, επιβεβαιώθηκαν αφού μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε το όπλο του Στεφανάκου, ένα 38άρι, χωρίς να προλάβει να το χρησιμοποιήσει ενώ και ένας από τους φρουρούς φαίνεται ότι βγήκε έξω μαζί του αλλά για άγνωστο λόγο δεν τον ακολούθησε μέχρι το αυτοκίνητο.

Πάντως τον τελευταίο καιρό ο Στεφανάκος έλεγε ότι είχε ξεκόψει από την παρανομία, ότι πλέον δεν ήθελε να έχει σχέση με όλα όσα έκανε στο παρελθόν και ότι είχε αφοσιωθεί στις επιχειρήσεις του που άνοιξε μετά την αποφυλάκισή του τον Αύγουστο του 2016. Κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει αν πράγματι εννοούσε αυτά που έλεγε και ότι δεν είχε και άλλες δραστηριότητες που ήξεραν λίγοι.