Back to top

Δίκη Πισπιρίγκου - Δασκαλάκης: «Ήθελε να πάρει το σπέρμα μου και να μου κάνει μάγια»

17/02/2023 - 17:19

Ο Μάνος Δασκαλάκης έβαλε τα κλάματα μόλις ολοκλήρωσε την τριήμερη κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου ήταν μάρτυρας για την υπόθεση της δολοφονίας της κόρης του, της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η εν διαστάσει σύζυγός του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στο μεταξύ, η μοναδική κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ήταν σε κλοιό αστυνομικών και μιλούσε διαρκώς με τον συνήγορο υπεράσπισής της, τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος για δύο μέρες έκανε συνεχώς ερωτήσεις στον Μάνο Δασκαλάκη, στην αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, τη μητέρα της και τον πατριό της.

Μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου αντέδρασε στο δικαστήριο όταν ο εν διαστάσει σύζυγός της απαντούσε στον Αλέξη Κούγια ότι δεν θυμάται κάποια συγκεκριμένα συμβάντα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μάλιστα, μονολογούσε στην αίθουσα του δικαστηρίου, «δώστε του χάπια να θυμηθεί».

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει σπουδάσει νοσηλευτική»

Πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου, που είναι η μοναδική κατηγορουμένη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, επέλεξε να κρατήσει την απόλυτη άρνηση και ο συνήγορος υπεράσπισής της, ο Αλέξης Κούγιας, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Μάνου Δασκαλάκη, ανέφερε ότι «ο ισχυρισμός είναι πως ό,τι συνέβη οφείλεται σε παθολογικά αίτια» και με αλλεπάλληλες ερωτήσεις επιχείρησε να αποδομήσει την κατηγορία εντοπίζοντας, κατά τον ίδιο, κενά και αντιφάσεις.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για «απλούστευση της κατηγορίας», υποστηρίζοντας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε τις ειδικές γνώσεις να διαπράξει το «τέλειο έγκλημα».

«Έχει σπουδάσει νοσηλευτική, έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο», ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης και ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναρωτήθηκε: «Διδάσκουν πως να προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο και να μην σας αποκαλύψουν;». Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου συμπλήρωσε: «Αν διδάσκονται αυτά στις σχολές πρέπει να τις κλείσουμε».

Ο Αλέξης Κούγιας προσπάθησε να αναδείξει ότι το επεισόδιο στο Καραμανδάνειο, που προκάλεσε την παραπληγία στην Τζωρτζίνα ήταν όμοιο με μεταγενέστερο στο Ωνάσειο, στο οποίο δεν βρισκόταν στο πλευρό της η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ επικαλέστηκε σχετικές αναφορές του μάρτυρα.

Τη στιγμή που Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε πως δεν επρόκειτο για «όμοιο επεισόδιο» ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Σας έχουν δασκαλέψει».

Μάνος Δασκαλάκης: Δεν έχω δασκαλευτεί από κανέναν.

Αλέξης Κούγιας: Γιατί αλλάξατε την κατάθεση;

Μάνος Δασκαλάκης: Δεν άλλαξα καμία κατάθεση…

Πρόεδρος: Η κατάθεση θα αξιολογηθεί…

Αλέξης Κούγιας: Άρα το επεισόδιο ήταν στη ΜΕΘ του Ωνασείου χωρίς την παρουσία κάποιου. Για ποιο λόγο ενώ εκεί δεν ήταν η κατηγορούμενη λέτε ότι το αντίστοιχο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο το προκάλεσε εκείνη; Γιατί το υιοθετήσατε;

Μάνος Δασκαλάκης: Το παιδί στο Ωνάσειο ήταν τετραπληγικό και το έπαθε λόγω κρίσης. Πριν το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε κανένα θέμα. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα υπάρχουν επεισόδια στο παιδί…

Αλέξης Κούγιας: Άρα και στις 29 Ιανουαρίου που έχασε τη ζωή του έπαθε κρίση …

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας είπε πως η κατηγορούμενη «έκανε τα πάντα για το παιδί» ενώ συμφώνησε πως δεν είχε διαπιστώσει ότι επεδίωκε να είναι μόνη μαζί του.

Αλέξης Κούγιας: Πως εξηγείτε με τέτοια λατρεία στα παιδιά της να τα εκτελεί ένα ένα για να σας κρατήσει;

Μάρτυρας: Ήμασταν μαζί , αυτό της έδειχνα

Αλέξης Κούγιας: Είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί . Είχε πειστεί για αυτό …Άρα δεν είχε λόγο να σκοτώσει.
(…)

Αλέξης Κούγιας: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Έχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα δεν είμαι γιατρός . Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά , μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Αλέξης Κούγιας: Πώς δεν βρέθηκε η κεταμίνη έγιναν τοξικολογικές.

Μάρτυρας: Το παιδί επανήλθε , λογικά μεταβολίστηκε.

Αλέξης Κούγιας: Στο πτυχίο ιατρικής κοπήκατε…

Ο Μάνος Δασκαλάκης όταν κλήθηκε να περιγράψει την εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγα λεπτά μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας είπε πως ήταν «αμίλητη , με γουρλωμένα μάτια και δεν απαντούσε» ενώ στη συνέχεια «πήγε πάνω στο παιδί και έκλαιγε».

Αλέξης Κούγιας: Υποκρινόταν η κατηγορούμενη ;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω

Αλέξης Κούγιας: Εντάξει…

Μάρτυρας: Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της… Είδα ότι πολλά που πίστευα 10 χρόνια δεν ίσχυαν.

Αλέξης Κούγιας: Τι εικόνα είχατε εκείνοι την ώρα ;

Μάρτυρας: Ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό ( …)Κανείς δεν μου μίλησε για εγκληματική ενέργεια.

«Αυτή είναι η εμμονή της»

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε συνομιλίες που αφορούσαν στην περίοδο που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν από τις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται ξεκάθαρα ποιος θέλει το καλό του παιδιου και ποιος τραβάει την κατάσταση στα άκρα».

«Στις 8.4 συγκεκριμένα υπάρχει ένα μήνυμα από την κατηγορούμενη στην αδερφή της, αν φοράω βέρα… Στις 9.4 στέλνει μήνυμα η αδερφή της στην κατηγορουμενη "μίλησα με τη μαμά και βρήκε το τηλέφωνο της παιδοψυχολόγου . Της είπε να έρθει ως εξωτερική" η κατηγορουμενη απαντά "άσε να δούμε πρώτα τι έχει το παιδί"…. Στις 9.4 παραδέχεται στην αδερφή της και λέει "Δεν αφήνω το παιδί μόνο του με το Μάνο για κανένα λογο"», αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Στις 10.4 της λέω μου είπαν ότι το παιδί θα το δει παιδοψυχολόγος και θα φανεί αν του έχετε βάλει λόγια. Τότε η κατηγορούμενη ωρυόταν, τι δουλειά έχεις εσύ, που τα ξέρεις αυτά, θα δεις τι έχει να γίνει αύριο. Στις 10.4 πάλι μιλά με την αδερφή της και λέει ότι το παιδί ζήτησε να με δει. Τότε με πήρε τηλέφωνο να πάω να δω το παιδί και αυτό έπαθε πτώση οξυγόνου», λέει ο μάρτυρας και με δάκρυα στα μάτια συμπληρώνει: «Στις 11 / 4 και ενώ είμαι με το παιδί … συγνώμη.... (δακρύζει) η Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στη μητέρα της , από το κινητό μου, και της λέει κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα. Αυτή απαντά όχι θα έρθω κανονικά σε μια ώρα».

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρεται και σε μήνυμα στις 13.4 λέγοντας πως «ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, αυτή ήταν στο σπίτι. Πήγε να ξεκουραστεί γιατί ήταν έγκυος Τότε, έτσι έλεγε τουλάχιστον. Και έλεγε αν μπορείς ξεμπλόκαρε με από το φεισμπουκ γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα . Αυτό την ένοιαζε τότε».

Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε σε μηνύματα της κατηγορούμενης με φίλη της.

«Υπάρχουν μηνύματα με την πιο επιστήθια φίλη της, που συνομιλεί με χαρτορίχτρες κ και ζητά τα λεφτά της πίσω γιατί εγώ έφυγα από το σπιτι τελικά και δεν πέσανε μέσα σε όσα της λέγανε

Επίσης υπάρχουν μηνύματα με την ίδια φίλη... ντρέπομαι ειλικρινά ακόμα και να το πω... 5.2.2022 ενώ έχει φύγει το παιδί που η χαρτοριχτρα της έχει πει ένα τρόπο, φαίνεται από τα μηνύματα, τον τρόπο που επιχειρεί, ενώ εγώ τη στηρίζω με όλη μου τη δύναμη γιατί δεν ήθελε να τα πιστέψω, ήθελε να με ρίξει στο κρεβάτι για να πάρει το σπέρμα μου και να μου κάνει μαγιά. Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της»