Back to top

Απίστευτο: Κολομβιανοί τουρίστες έψαχναν την Αθήνα στην Ιταλία!

12/04/2019 - 15:08

Το όνομα Αθήνα δεν το έχει προνομιακά η ελληνική πρωτεύουσα, αλλά όπως είναι γνωστό προς τιμήν της έχουν ονομαστεί έτσι και αρκετές άλλες πόλεις σε όλον τον κόσμο – π.χ. πασίγνωστη είναι και η Αθήνα (Άθενς) της πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ. Αυτό όμως δεν το γνώριζαν μάλλον τρεις παραθεριστές από την Κολομβία, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ατένα Λουκάνα, στην επαρχία του Σαλέρνο, νότια της Νάπολης στην Καμπανία, πιστεύοντας πως βρίσκονταν στο ελληνικό «κλεινόν άστυ».

Μπορεί κανείς να φανταστεί την απογοήτευση των τριών τουριστών, που ταξιδεύοντας στην Ιταλία θέλησαν να δουν και τα αξιοθέατα της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ψάχνοντας τον Παρθενώνα βρέθηκαν στο κέντρο ενός μικρού χωριού 3.000 κατοίκων, του οποίου το μόνο ελληνικό στοιχείο είναι η καταγωγή της ίδρυσής του, πριν από 2.400 χρόνια, και φυσικά η εφέστια θεότητά του δεν είναι η θεά της σοφίας, Αθηνά.

Στην είδηση, που δημοσίευσε η εφημερίδα Il Messaggero, οι κάτοικοι διηγούνται με γλαφυρότητα την περιπέτεια των τριών πλανημένων τουριστών: «στην αρχή πιστέψαμε πως αυτοί οι τρεις, που μιλούσαν μόνο ισπανικά, είχαν έλθει στο χωριό γιατί την περασμένη Κυριακή είχαμε μία εσπερίδα με μουσική λάτιν».

Όπως φαίνεται κι από τις δύο πλευρές –των τουριστών και των κατοίκων– παίχθηκε μια κωμωδία παρεξηγήσεων, με κύριους πρωταγωνιστές τον 30χρονο Κολομβιανό Μιγκέλ, τη φίλη του και μια φίλη της, οι οποίοι ήταν απόλυτα πεπεισμένοι πως βρίσκονταν στην Ελλάδα.

Από τα συμφραζόμενα, οι τρεις τους κατέβηκαν από το αεροσκάφος τους στο αεροδρόμιο της Νάπολης, κι αντί να περιμένουν μέσα στους χώρους αναμονής για την ανταπόκριση για την Αθήνα, βγήκαν για να κάνουν μια βόλτα στην πόλη της νύμφης Παρθενόπης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στους δρόμους της «Μπέλα Νάπολι» είδαν ένα λεωφορείο που μεταξύ των διαφόρων στάσεων που έκανε περιλαμβανόταν κι εκείνη της «Ατένα».

 

Πλανημένοι από την ομοιότητα του τοπωνυμίου, ενθουσιασμένοι και οι τρεις τους ανέβηκαν στο λεωφορείο και βρέθηκαν έκπληκτοι –όπως περιγράφουν οι κάτοικοι της πόλης– στη μικροσκοπική κοινότητα.

«Έψαχναν το ξενοδοχείο “Μουσείο” [στην οδό Μπουμπουλίνας], το οποίο φυσικά δεν υπάρχει. Τους είπαμε πως υπάρχουν άλλα ξενοδοχεία στην πόλη, όχι όμως το “Μουσείο”. Μόνο αργότερα, κι όταν ένας από αυτούς μας έδειξε στο κινητό του την κράτηση, που αναφερόταν σε ένα ξενοδοχείο των Αθηνών, λύθηκε η παρεξήγηση. Και στη συνέχεια μας άνοιξαν κατάμουτρα κι έναν χάρτη της Αθήνας και καταλάβαμε», διηγούνται οι κάτοικοι.

Άλλο ένα γεγονός που διευκόλυνε την παρεξήγηση ήταν ότι οι τρεις τουρίστες δεν είχαν τηλεφωνικές συνδέσεις που να μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, κι έτσι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους για να συνδεθούν και να επιβεβαιώσουν τον προορισμό τους.

«Μία από τις κοπέλες αναλύθηκε σε λυγμούς απαρηγόρητη, ο νεαρός έμεινε άγαλμα, ενώ η άλλη κοπέλα έσκασε στα γέλια. Εγώ κι ο φίλος μου ο Έντσο μείναμε έκπληκτοι, όπως κι εκείνοι. Τους δείξαμε τον χάρτη της Ατένα Λουκάνα και της Καμπανίας. Τους βάλαμε να καθήσουν γιατί τα πόδια τους δεν τους βαστάγανε», τόνισε ο Λουίτζι Τερούτσι, που μαζί με τον φίλο του Έντσο Σαντοριέλο ανέλαβαν να εξηγήσουν στους τρεις Κολομβιανούς το λάθος τους.

«Μετά από μία ώρα συνήλθαν και τους συνοδεύσαμε στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων στο Σάλα Κονσιλίνα. Δεν θέλησαν να φάνε ούτε ένα σάντουιτς. Τα 70 ευρώ για το εισιτήριο για τη Ρώμη τα είχαν, αλλά ανακάλυψαν πως για την πτήση Ρώμη-Αθήνα (γιατί από τη Νάπολη δεν είχε άλλη πτήση) το κάθε εισιτήριο, επειδή το αγόραζαν την τελευταία στιγμή, κόστιζε τουλάχιστον 700 ευρώ το άτομο. Σας λέω πως και οι τρεις τους είχαν τέτοια όψη που ούτε σκεφθήκαμε να βγάλουμε μια selfie για να την θυμόμαστε», τόνισε ο ίδιος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ