Back to top

Τι θα γίνει με τους κατοίκους της Θράκης και τον εκτουρκισμό τους;

19/10/2017 - 13:00

 Που θα φτάσει ο εκτουρκισμός των κατοίκων της Θράκης ; Ποια θα είναι η θέση των λιγοστών Χριστιανών; Ποια είναι τελικά η καταπιεσμένη μειονότητα ;
«Είμαστε μόνοι και παλεύουμε να σώσουμε την γλώσσα μας, την παράδοσή μας και την πίστη μας λένε οι Χριστιανοί κάτοικοι. Τα περισσότερα χωριά της Ροδόπης είναι πια μουσουλμανικά .»

«Όποιος κατοικεί αυτήν την γη σε αυτόν ανήκει λένε από την άλλη πλευρά οι μουσουλμάνοι κάτοικοι που κατέβηκαν από τα βουνά και σήμερα καθορίζουν τον χαρακτήρα της περιοχής αφού από μειονότητα έγιναν σχεδόν η πλειοψηφία».
«Μπορεί να έχουμε ελληνική υπηκοότητα αλλά στις φλέβες μας κυλάει τούρκικο αίμα» λένε οι αξιωματούχοι Τούρκοι της Θράκης στο iellada.gr.

Επισκεφθήκαμε τα χωριά της Ροδόπης τα χωριά του Ιάσμου εκεί όπου το μουσουλμανικό στοιχείο έχει καταπιεί στην κυριολεξία τους Χριστιανούς στο όνομα μιας καλής και ειρηνικής συμβίωσης. Εκκλησίες άδειες , επιβλητικά τζαμιά , μικτά σχολεία καταθλιπτικές πλατείες .

Όλη η κοιλάδα από την Κομοτηνή ως την Ξάνθη , η πλαγιά της Ροδόπης σκεπάζεται από τη μοναξιά των κατοίκων που ζουν σε μια πολυπολιτισμική Θράκη φοβούμενοι πάντα ένα σχέδιο της Τουρκίας που παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στην περιοχή .

Σε μια περιοχή που επικρατεί η ένοχη σιωπή των ελληνικών κυβερνήσεων για το δημιούργημά της και η καταθλιπτική ειρήνη του Ερντογάν, οι Χριστιανοί προσπαθούν να επιβιώσουν στις γειτονιές τους που μοιάζουν περισσότερο με αυτές της Τουρκίας και λιγότερο με Ελληνική γη.

«Τώρα ζούμε ειρηνικά , αν όμως ο Ερντογάν ένα πρωί ξυπνήσει ανάποδα τότε τι θα γίνει ; Όλοι γύρω μας είναι δικοί του. Θα πρέπει να χορέψουμε στο ρυθμό που θα μας παίξει εκείνος; Θα χρειαστεί να εγκαταλείψουμε κι εμείς τα σπίτια μας όπως οι άλλοι συγχωριανοί μας; Πολλά ακούγονται για τις ορέξεις της Τουρκίας » Αυτά είναι τα λόγια μιας νεαρής μαθηματικού που αναγκάζεται να μαθαίνει τούρκικα για να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά μουσουλμάνων αφού στην περιοχή που μένει υπάρχουν κυρίως παιδιά μουσουλμάνων.

Ζουν ανάμεσά τους και φοβούνται να εκφράσουν ανοιχτά αυτό που θα ήθελαν ίσως να διατυμπανίσουν.

Τα χωριά της Ροδόπης τα δώσαμε στους Τούρκους χωρίς δεύτερη σκέψη. Το σχέδιο Καλλικράτης επισφράγισε αυτήν την ενέργεια και τώρα στον Ίασμο και τα χωριά του, κάθε μέρα οι Χριστιανοί λιγοστεύουν .
Είτε γιατί φεύγουν από μόνοι τους να ζήσουν σε άλλες περιοχές είτε γιατί οι μουσουλμάνοι αυγατίζονται, αγοράζουν περιουσίες και γίνονται οι κυρίαρχοι του τόπου .

Η παραμονή της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη μπορεί να στηρίχτηκε στη συνθήκη της Λωζάννης (ανταλλαγή πληθυσμών) αλλά οι χειρισμοί της Ελληνικής κυβέρνησης ακόμη μέχρι και σήμερα δείχνουν ότι κλείνει τα μάτια σε ένα πρόβλημα που θα το βρει μπροστά της σύντομα να αμφισβητεί την ελληνικότητα των εδαφών.

Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το προξενείο στηρίζει οικονομικά όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής :τους άνεργους , τους φοιτητές , τις οικογένειές τους , δίνει χρήματα για αγορά σπιτιών και γης στα χωριά της Θράκης, σπουδάζει νεαρούς στην Τουρκία και σε άλλα πανεπιστήμια κι ετοιμάζεται πάντα για την επόμενη μέρα.

Η πληθυσμιακή αύξηση των μουσουλμάνων της Θράκης σε μια περίοδο που ο υπόλοιπος πληθυσμός της, μειώθηκε σταθερά εξαιτίας της αστυφιλίας και της μετανάστευσης αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους ισχυρισμούς της Τουρκίας για δήθεν καταπίεση της μειονότητας ,καθώς όποιος πράγματι καταπιέζεται αργά η γρήγορα φεύγει όπως συνέβη με τους Έλληνες της Πόλης , της Ίμβρου και της Τενέδου.

Πολλοί Χριστιανοί πούλησαν τα σπίτια τους στους μουσουλμάνους κι έφυγαν γι άλλα μέρη. Παραδώσαμε μόνοι τους τον τόπο τους γιατί κάποιοι δεν αντέξανε την συμβίωση. Διαφέρουν σε πολλά και ας είναι λίγοι , στην κουλτούρα στις αναζητήσεις στην κοινωνική τους ζωή. Τώρα βέβαια και τα δικά τους παιδιά σπουδάζουν εκσυγχρονίζονται έχουν άλλες απαιτήσεις. Γυρνούν έτοιμοι να αναλάβουν δράση.

Η δράση του προξενείου και του ψευτομαχητή αποτελούν τα πονηρά παιχνίδια της Τουρκίας μέσα στη Θράκη.
Οι βουλευτές της περιοχής άφησαν την κατάσταση να ξεφύγει, άφησαν την Θράκη να αντιμετωπίζει σήμερα έναν μεγάλο εχθρό ακριβώς μπροστά στην πόρτα της .
Το παιχνίδι σε αυτήν την πλευρά της Ελλάδας, φαίνεται να έχει χαθεί και μόνο στο θέμα των Πομάκων προλαβαίνει η Ελλάδα να κερδίσει έδαφος την στιγμή βέβαια που και αυτούς τους εκβιάζουν και δεν λένε πια ότι είναι ότι είναι Πομάκοι.

Οι περισσότεροι κάτοικοι προσπαθούν να κρατήσουν την πίστη τους και να ζήσουν ειρηνικά την στιγμή που οι περισσότεροι περνούν έξω απο τα σπίτια τους και τουςνφωνάζουν απροκάλυπτα «φτου γκιαούρηδες»
Τούρκοι αξιωματούχοι και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας αποκαλύπτουν : «Εμείς μπορεί να έχουμε ελληνική υπηκοότητα αλλά είμαστε Τούρκοι . Στις φλέβες μας κυλάει τουρκικό αίμα και αυτό δεν αλλάζει.