Back to top

Νέο «μήνυμα» Ρήγα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Τουρκία και την κυπριακή ΑΟΖ!

15/02/2019 - 16:17

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, μίλησε αναφορικά με όλες τις πρόσφατες εξελίξεις τόσο στην εσωτερική πολιτική σκηνή, όσο και στα διεθνή ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, όπως τα ελληνοτουρκικά, η συνάντηση Αποστολάκη - Ακάρ και η κυπριακή ΑΟΖ.

Ειδικότερα, ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, στην εκπομπή "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ" της ΕΡΤ 1 και στους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων:

Είναι μια ρύθμιση η οποία προστατεύει το μεγάλο μέρος των κόκκινων δανείων και της πρώτης κατοικίας. Αφορά τους ανθρώπους από τα μεσαία στρώματα που είχαν δάνεια για πρώτη κατοικία, καθώς επίσης και μικρά επιχειρηματικά δάνεια που είχαν βάλει για υποθήκη πρώτη κατοικία.

Στις τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια έγιναν ανακεφαλαιοποιήσεις που τις πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Στηρίξαμε το τραπεζικό σύστημα όλη αυτή την περίοδο και πιστεύω πως τώρα ήταν η ώρα, είχαν την υποχρέωση αν θέλετε απέναντι στην κοινωνία, να βοηθήσουν.

Αν το τραπεζικό σύστημα δεν έχει και αυτό τη συνεισφορά του στην κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει και το ίδιο. Από εκεί και πέρα οφείλουν οι τράπεζες όταν δίνουν ένα δάνειο να κρίνουν και τις δυνατότητες εξυπηρέτησής του. Έχουμε και τα εκατομμύρια των δανείων που πήγαν σε πολιτικά κόμματα και δεν μιλάει κανένας, κάνουν πως δεν είδαν και δεν ξέρουν τίποτα.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια:

Δεν υπάρχει ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ευρώπη, εάν υπάρχουν τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά είναι μια άλλη υπόθεση. Έρευνα σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο με σκοπό το κέρδος δεν θα γίνει ούτε μια στο εκατομμύριο.

Η ΝΔ επιθυμεί τη δημιουργία πανεπιστημίων - φαστ τρακ. Η γνώση δεν είναι επί πληρωμή. Ας μη γίνεται σύγχυση με την περίπτωση των κρατικών πανεπιστημίων όπου κάποιος φοιτητής από το εξωτερικό πληρώνει δίδακτρα.

Έχουμε από τα καλύτερα πανεπιστήμια και πρέπει να τα στηρίξουμε. Η γνώση δεν αποτελεί εμπόρευμα, από θέση αρχής δεν είμαι υπέρ της πληρωμής. Στόχος μας είναι να είναι ελεύθερη η πρόσβαση.

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι η πρόταση και για την επόμενη περίοδο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος τιμά με την παρουσία του τη χώρα μας και βοήθησε εξαιρετικά στη δύσκολη περίοδο τον ελληνικό λαό με τη θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Για τη συνάντηση Ε.Αποστολάκη-Χ.Ακάρ και τις συχνές Τουρκικές ασκήσεις στην περιοχή:

Ασκήσεις γίνονται πάντα, το θέμα είναι να υπάρχει συνεννόηση και να μη δημιουργούνται προβλήματα, είτε σε ρητορικό είτε σε πρακτικό επίπεδο. Εμείς με τη στάση μας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτρεπτική τους ισχύ, θέλουμε - και το καταφέραμε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας - να είμαστε πυλώνας σταθερότητας και παράλληλα να συμβάλλουμε στη συνολική βελτίωση των σχέσεων μεταξύ άλλων χωρών. Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη, την αρμονική συνύπαρξη και τη συνανάπτυξη στην περιοχή.

Για την Κυπριακή ΑΟΖ:

Στηρίζουμε απόλυτα τα αναφαίρετα δικαιώματα του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτά απορρέουν από τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Για την τροπολογία των F-16:

Η αναβάθμιση των F-16 έχει ψηφιστεί και θα προχωρήσει, όλα όσα προβλέπονται θα πραγματοποιηθούν με πλήρη διαφάνεια.

Για το προοδευτικό μέτωπο:

Το προοδευτικό μέτωπο αφορά πρωτίστως την κοινωνική βάση, ανεξάρτητα από το εάν πάνω σε αυτό το επίδικο θα κριθούν και οι πολιτικές ηγεσίες όλων των κομμάτων που μπαίνουν στο κάδρο.

Όλος αυτός ο κόσμος δεν θέλει να ξαναβιώσει την περιπέτεια της προηγούμενης περιόδου και αυτό το μέτωπο θα διαμορφωθεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Η ΝΔ με τη στάση της υπηρετεί πολύ πειστικά και τα δύο.