Back to top

Έγγραφο-ντοκουμέντο: Η Γερμανία ήθελε ανεξάρτητη Μακεδονία εδώ & 80 χρόνια!

25/01/2019 - 07:21

Το πώς ξεκίνησε το Μακεδονικό ζήτημα από τον Τίτο λίγο πολύ το γνωρίζουν όλοι αλλά ο πρώτος που επιχείρησε να το υλοποιήσει και το οραματίζονταν ήταν ο ίδιος ο Γερμανός δικτάτορας, Αδόλφος Χίτλερ ο οποίος στις 5 Σεπτεμβρίου 1944, με εμπιστευτικό τηλεγράφημα, ζητάει να υλοποιηθεί η ανεξαρτητοποίηση πολύ-εθνικού κράτους ανάμεσα στις κατεχόμενες Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία-Βουλγαρία!

Ποιοι εκπλήρωσαν αυτό το όραμα του Χίτλερ, αλλά και της Γερμανίας εδώ και χρόνια; Μα η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά (sic).

Tα όσα διαδραματίζονται, αποτελούν μία μαύρη κηλίδα για τον Ελληνισμό. Σήμερα 24/1.2019, είναι μία από τις σκοτεινότερες στιγμές του Ελληνισμού.

Αλλά ας πάρουμε το ζήτημα από την αρχή.

Η καγκελάριος της Γερμανίας είχε δηλώσει στις 21 Φεβρουαρίου 2018, ότι θα ασχοληθεί η ιδια προσωπικά, ώστε να αποδεχθεί η Ελληνική πλευρά την αποδοχή της ονομασίας «Μακεδονία» για το σκοπιανό κρατίδιο.

Την ίδια ονομασία την είχε ζητήσει και ο Αδόλφος Χίτλερα!

Μάλιστα, όταν είχε προτείνει την ονομασία, οι Γιουγκοσλάβοι της περιοχής είχαν αντιδράσει, διότι πίστευαν ότι δεν είναι Μακεδόνες.

Παρόλα αυτά, και μετά την δολοφονία του Βασιλιά της Γιουγκοσλαβίας, ο Μιχαήλοφ που ανέλαβε την εποχή που η περιοχή ήταν ακόμα Βουλγαρική, και λίγο μετά, σε συνεργασία με το Ράιχ,έβαλε μπροστά το σχέδιο και μάλιστα ονειρευόταν το μελλοντικό κρατίδιο να λειτουργεί ως «Ελβετία των Βαλκανίων».

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Ο Χίτλερ προγραμμάτιζε πριν από 80 χρόνια την ανεξαρτησία της Μακεδονίας. Αυτό αποκαλύπτεται από το φοβερό έγγραφο-ντοκουμέντο που παραθέτουμε εδώ από το βιβλίο του Μιχάλη Κάχρη :“H Ευρωπαικη Ενωση της Γερμανιας του 4ου Ραιχ”.

Το έγγραφο απευθυνόταν προς το Γερμανικό Προξενείο στην Σόφια της Βουλγαρίας, που ως σύμμαχος του 3ο Ράϊχ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε καταλάβει την Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη. Στο έγγραφο αυτό,ο Φυρερ δηλώνει απερίφραστα οτι, η ανεξαρτησία της Μακεδονίας πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση.

Δείτε το έγγραφο:

Το έγγραφο μεταφρασμένο αναφέρει:

Να αντιμετωπίζεται ως θέμα εμπιστευτικού χαρακτήρα (να εκτυπωθεί)

Τηλεγράφημα

5 Σεπτεμβρίου 1944

(Κ. Schreiber)

Με ειδικό τρένο, στις 5 Σεπτεμβρίου 1944 –ώρα 1: 07.

Έφτασε στις 5 Σεπτεμβρίου 1944- ώρα 1: 40.

Αρ. 1937 5.9.

Bram 940 / 44R

Γερμανικό Προξενείο Σόφια

Μυστικό σημείωμα αποκλειστικά για τη μυστική υπηρεσία του Ράιχ

Το μυστήριο της πιο επείγουσας νύχτας του Ράιχ.

Για διπλωμάτες

Σύνδεση στο Τηλεγράφημα της 09/01/1944 +)

Ο Φύρερ δήλωσε και πάλι ότι η διακήρυξη ανεξαρτησίας της Μακεδονίας πρέπει να συμβεί τώρα, χωρίς καθυστέρηση. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ράιχ απαίτησε, ανεξάρτητα από τις δικές σας σκέψεις, να υποδείξει με τηλεγράφημα και να ενημερωθεί την ίδια στιγμή, και αμέσως να αναφέρετε ποιος από εσάς θα είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της εν λόγω ενέργειας, και ότι αυτή η επιτροπή θα κηρύξει την ανεξαρτησία της Μακεδονίας .

Reinebeck

Σημείωση: 1432 Να σταλεί στο προξενείο της Σόφια

09/05/44

Αυτό που δεν πέτυχε ο Χίτλερ του 3ο Ράϊχ, το πέτυχε το 4ο Ράϊχ πολλές δεκαετίες μετά. Και σήμερα, αυτή τη δόλια μεθόδευση, την επιβραβέυει και η “αριστερή” κυβέρνηση με την συμφωνία των Πρεσπών.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

Το Βερολίνο δεν κρύβεται, μάλιστα όπως πρώτο ανέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πριν λίγες ημέρες, η Γερμανία πιέζει ανοιχτά και θέλει πάση θυσία να εκχωρηθεί το όνομα και να έρθουν αλλαγές συνόρων!

Τι αναφέραμε:

Βerliner Zeitung

Εκτενές σχόλιο στο Μακεδονικό ζήτημα, με αναφορές στο πολυπολιτισμικό παρελθόν της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, αφιερώνει η Βerliner Zeitung. Η εφημερίδα σημειώνει μεταξύ άλλων: «Από τη στιγμή που η Μακεδονία αναδείχθηκε ως κράτος μετά την πτώση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η Ελλάδα την ταλαιπωρεί και τη μποϊκοτάρει. Ο λόγος: Μόνο η βορειοελλαδίτικη επαρχία Μακεδονία με την πρωτεύουσά της, τη Θεσσαλονίκη, μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το ιστορικό όνομα.

Μετά από μακρά ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση επήλθε πέρυσι συμβιβασμός: Η Μακεδονία μετονομάστηκε Βόρεια Μακεδονία. Αλλά, δεν αρκεί αυτό για τα δύο τρίτα των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις. Θεωρούν ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός και συνεπώς η αναγωγή στον κατακτητή Μακεδόνα Βασιλιά Μέγα Αλέξανδρο (356-323 π.Χ.) ανήκει μόνο σε αυτούς.

Αλλά, υπάρχουν κάποια στοιχεία που αντικρούουν όλο αυτό. Πρώτον το σύγχρονο ελληνικό κράτος έχει τόση σχέση με την αρχαία Μακεδονία όσο η σημερινή Γερμανία με την Αυτοκρατορία του Καρλομάγνου. Το δεύτερο επιχείρημα είναι κάπως πιο βαρύ: η σημερινή ελληνική επαρχία της Μακεδονίας ήταν για αιώνες τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Ελλάδα προσάρτησε την περιοχή αυτή το 1912. Στην Αθήνα έκαναν λόγο για τη ‘Νέα Ελλάδα’. Δεδομένου ότι οι Ελληνόφωνοι κάτοικοι της περιοχής ήταν μειοψηφία που αποτελούσε το 25%, από την αρχή υπήρχε η πρόθεση να ‘’εξελληνισθεί’’ η περιοχή με εξαιρετικά αμφισβητούμενα μέσα…».

Ο σχολιαστής τέλος σημειώνει: «Ένα πράγμα φαίνεται σαφές: Μονοπώλιο για το όνομα Μακεδονία δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως ελληνιστικού τύπου φαντασιώσεις».

Μήπως ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσαν…σλαβικά; Μήπως η λέξη Μακεδών είναι σλαβική; Ή μήπως ο Μέγας Αλέξανδρος τον οποίο γνωρίζουν όλοι ως Έλληνα, ήταν…Σλάβος;

Αυτοί που έγραψαν λοιπόν αυτό το άρθρο, θα ήταν καλύτερα να μάθουν ιστορία και να μην αναφέρουν επιχειρήματα τα οποία τους γελοιοποιούν και τους εκθέτουν.