Back to top

Που βρίσκετε ο Κήπος της Εδέμ;

17/04/2019 - 14:09

Ο Κήπος της Εδέμ, που επίσης αναφέρεται ως Παράδεισος, είναι ο βιβλικός κήπος του Θεού που περιγράφεται στο Βιβλίο της Γένεσης για τη δημιουργία του ανθρώπου. Η αφήγηση περιβάλλει τον προφανή πρώτο άνδρα και γυναίκα - τον Αδάμ και την Εύα - που τοποθετούνται στον κήπο για να φυλάξουν το Δέντρο της Ζωής, πριν μπουν στον πειρασμό από ένα φίδι να φάνε από ένα απαγορευμένο δέντρο - μια κίνηση που τους εκδίωξε από τον Παράδεισο. Πολλοί έχουν ψάξει για πολύ καιρό την τοποθεσία του, με βάση τις ενδείξεις που δίνονται στο βιβλικό κείμενο, αλλά το μακροχρόνιο ερώτημα μπορεί τελικά να αποκαλυφθεί.
Ο αρχαιολόγος Jodi Magness αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ της Morgan Freeman: "Η ιστορία του Θεού", πως μια ανακάλυψη σε μια εκκλησία στην Ιερουσαλήμ την οδήγησε να πιστεύει ότι έχει την απάντηση.
Η Εκκλησία του Αγίου Τάφου βρίσκεται στην Παλιά Πόλη και πιστεύεται ότι είναι ο τόπος όπου ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ σταυρώθηκε και αργότερα αναστήθηκε - σε ένα μέρος γνωστό ως "Γολγοθά" 
Ο Δρ Magness αποκάλυψε πως ήταν και αυτός ο προφανής τόπος ταφής για τον Αδάμ.
Είπε το 2017: "[Η ένδειξη προέρχεται από] κάτω από το βράχο του Γολγοθά, το βραχώδες προσκήνιο που οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε.

"Παρακάτω είναι το παρεκκλήσι του Αδάμ και υπάρχει μια παράδοση που πηγαίνει πίσω στον Χριστιανισμό που συνδέει αυτό το σημείο με τον Αδάμ - τον πρώτο άνθρωπο.
«Όταν ο Ιησούς σταυρώθηκε πάνω από το βράχο πάνω από μας, το αίμα του έπεσε κάτω από μια ρωγμή στο βράχο
"Και ο Αδάμ, ο πρώτος άνθρωπος, ήταν θαμμένος κάτω από αυτό, αλλά όταν το αίμα του Ιησού έπεσε επάνω του, αναστήθηκε".
Αυτή η ιδέα έρχεται σε αντίθεση με την περιγραφή που δόθηκε στη Βίβλο.
Το βιβλίο της Γένεσης αναφέρει σαφώς τέσσερα ποτάμια σε σχέση με τον κήπο, τους Pishon, Gihon, Chidekel και Phirat, υποδεικνύοντας ότι η θέση του ήταν στη νότια Μεσοποταμία, γνωστή τώρα ως Ιράκ.
Ωστόσο, ο Δρ Magness διευκρίνισε πώς μπορεί να υποστηρίξει στην πραγματικότητα μια θεωρία που έχει.Jodi Magness
Πρόσθεσε: "Λοιπόν, η έκδοση της ιστορίας που κατέληξε στο Βιβλίο της Γένεσης φαίνεται να τοποθετεί τον Κήπο της Εδέμ κάπου στη Μεσοποταμία.

"Αλλά νομίζω ότι ο Αδάμ είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με την Ιερουσαλήμ.
"Ο Κήπος της Εδέμ, ή ο Παράδεισος, γίνεται αντιληπτός ως το σημείο όπου κατοικεί η παρουσία του Θεού.
«Στον πρώιμο Ιουδαϊσμό και την εποχή του Ιησού η παρουσία του Θεού κατοικεί στο ναό και γι 'αυτό η Ιερουσαλήμ θεωρήθηκε ως Εδέμ, εκείνη την εποχή».
Ο Δρ Magness ρωτήθηκε αν πίστευε ότι ο Κήπος της Εδέμ είναι στην πραγματικότητα μια μεταφορά για την αρχή της ζωής και είναι, στην πραγματικότητα, οπουδήποτε είναι η παρουσία του Θεού.
Απάντησε: "Λοιπόν, ναι - φυσικά.
"Ο Αδάμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος και, στα εβραϊκά, η λέξη« Αδάμ »σημαίνει« άνθρωπος ».
"Επίσης, εάν απογυμνώσετε το« α », μένετε με το« φράγμα », στα εβραϊκά σημαίνει« αίμα ».
"Και αν προσθέσετε 'ah' στο τέλος, 'adamah' σημαίνει γη."