Back to top

Δείτε τον Έλληνα που κάνει χρυσές δουλειές με μια καντίνα στο Brighton της Αγγλίας

08/01/2018 - 14:26

Έφυγε από την Ελλάδα με 390 Ευρώ στην τσέπη.  Απογοητευμένος από τη δουλειά του στον τομέα των πωλήσεων, που πότε ξεχνούσαν να τον πληρώσουν και πότε τον πλήρωναν με έναντι, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ελληνικό δαιμόνιο και  την εμπειρία του, στο Brightonτης Αγγλίας... Λίγους μήνες αργότερα δηλώνει ότι ζει το "Εγγλέζικο όνειρο" προσφέροντας  παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις στους περαστικούς, κάποιοι από τους οποίους έχουν γίνει τακτικοί πελάτες!

Αποστολή Λονδίνο: Πέπη Οικονομάκη

 Ο λόγος για τον Δημήτρη Κουμιώτη από τη Γλυφάδα που τους τελευταίους 13 μήνες διατηρεί την καντίνα "Greekatessen" στην πλατεία έξω από τον σταθμό του τρένου στο Brighton.

Η απόφαση της μετανάστευσης δύσκολη αφού θα έπρεπε να αφήσει πίσω τη 10χρονη κόρη του -  φάνταζε όμως μονόδρομος μέσα στην κρίση. Η επιλογή της πόλης τυχαία, αφού δεν είχε καμία σχέση με τη συγκεκριμένη χώρα, πέρα από το γεγονός ότι γνώριζε πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα.

Η επαγγελματική του εμπειρία τον βοήθησε να καταφέρει να πείσει κάποιους ντόπιους να επενδύσουν στην ιδέα του, που δεν ήταν άλλη από το να προσφέρει σουβλάκι με χοιρινό ή γύρο κοτόπουλο, σπιτική τυρόπιτα και σπανακόπιτα, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα στους περαστικούς.   

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΜΙΩΤΗ 

 

  "Προσφέρουμε ελληνικά προϊόντα, κρατάμε την Ελληνική ποιότητα αν και υπήρχαν προκλήσεις να βάλουμε περισσότερα προϊόντα που πωλούνται περισσότερο εδώ", λέει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουμιώτης. "Φέρνουμε γύρο από την Ελλάδα και όχι καλαμάκια όπως δουλεύουν όλες οι καντίνες και πολλά εστιατόρια, εδώ. Όσοι δοκιμάζουν έρχονται ξανά. Αγαπούν πάρα πολύ την Ελληνική κουζίνα, είναι λίγο προβληματισμένοι στην αρχή, αλλά μια δοκιμή τους πείθει."

Το νέο επαγγελματικό βήμα του πρώην στελέχους πωλήσεων, που πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός ακόμη Έλληνα που εργάζεται ως βοηθός στην καντίνα, πάει πολύ καλά και όπως λέει χαρακτηριστικά είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά επαγγελματικών σχεδίων που έχει στο μυαλό του. Προτρέπει μάλιστα και άλλους Έλληνες να κάνουν κάτι στον συγκεκριμένο τόπο είτε με δικά τους χρήματα είτε με επενδυτές.

 Ο κος Κουμιώτης ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα για να βλέπει την κορούλα του. Δε συζητά ακόμη το ενδεχόμενο να την πάρει μαζί του γιατί όπως εξηγεί, αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο κόσμος, το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο από αυτό της Βρετανίας.

 Εκείνο που του λείπει από την πατρίδα είναι οι καιρικές συνθήκες και η απλότητα των ανθρώπων. Όπως λέει χαρακτηριστικά: "Γεμίζω φως και ενέργεια όταν πηγαίνω στην Ελλάδα και προσπαθώ να μη βλέπω τα αρνητικά που περνάει η χώρα μας. Θέλω να πιστεύω ότι η γενιά της κόρης μου θα βρει κάτι. Θα είμαι εδώ για μερικά χρόνια και θα κινηθώ περισσότερο επιχειρηματικά, γιατί όπως εξήγησα η καντίνα είναι το πρώτο σκαλοπάτι!"