Back to top

Αποκάλυψη από τον «εγκέφαλο» των Wikileaks-«Αυτή η γενιά θα είναι η τελευταία…»

24/09/2018 - 09:36

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το ανθρώπινο γένος έρχονται στην δημοσιότητα από τον ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε ρωσικό κανάλι, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις θα αλλάξουν (προς το χειρότερο) ολοκληρωτικά την ανθρωπότητα.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks, ο οποίος αυτή τη στιγμή ευρίσκεται έγκλειστος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο χωρίς την δυνατότητα εξωτερικής επικοινωνίας, με εξαίρεση τη νομική του ομάδα, έδωσε μια αρκετά ζοφερή προοπτική για το πού οδηγήσουν την ανθρωπότητα οι ηγέτες της νέας τάξης.

«Όσοι γεννηθούν είτε αμέσως μετά είτε μέσα σε ένα χρόνο θα είναι σταμπαρισμένοι παγκοσμίως. Η ταυτότητά σας με μια φόρμα ή κάτι άλλο, θα είναι το αποτέλεσμα των ηλίθιων γονέων σας που αποκαλύπτουν την ύπαρξη σας με φωτογραφίες σας στο Facebook ή θα είναι αποτέλεσμα εφαρμογών ή αιτήσεων για διαβατήρια και θα είναι γνωστή σε όλες τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις», υποστηρίζει.

«Ένα μικρό παιδί που θα γεννιέται, κατά κάποιο τρόπο, θα πρέπει να διαπραγματεύεται την σχέση του με όλες τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις και αυτό μας τοποθετεί σε μια πολύ διαφορετική θέση. Πολύ λίγα όμως τεχνικώς ικανά άτομα, θα είναι σε θέση να επιλέξουν διαφορετικά, ζώντας ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους. Όλο αυτό το σκηνικό παγκοσμίως έχει την αίσθηση ενός ολοκληρωτικού συστήματος κατά κάποιο τρόπο», δηλώνει ο Ανσάζ.

Η ικανότητα συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών για τον ανθρώπινο πληθυσμό στον πλανήτη αυξάνεται με μαθηματική ακρίβεια και θα συνεχίσει να αυξάνεται ακόμα πιο πολύ.

Μετά τις νέες εξελίξεις σε νέες εφαρμογές στην τεχνητή νοημοσύνη και σε άλλα νέα προγράμματα, το επόμενο λογικό βήμα ευρίσκεται καθ΄οδόν.

«Κοιτάξτε τι κάνουν Google, Baidu, Tencent, Amazon και Facebook. Πρόκειται για βασικά εργαλεία συλλογής πληροφοριών και γνώσης της ανθρωπότητας όπως την εκφράζουν οι άνθρωποι όταν επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό το κλασικό πρότυπο, το οποίο οι άνθρωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας αποκαλούν “καπιταλιστική επιτήρηση” έχει αλλάξει άρδην τώρα. Είναι πολύ σημαντικό να πω ότι έρχονται και οικονομικές αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές αφορούν την μετατροπή της παγκόσμιας καπιταλιστικής επιτήρησης σε νέο μοντέλο που δεν έχει όνομα και το ονομάζω “μοντέλο AI”. Αυτό το σχέδιο θα αντικαταστήσει όχι μόνο τους ενδιάμεσους τομείς εξέλιξης στον τομέα αυτόν, αλλά και τα περισσότερα γνωστά προγράμματα που υπάρχουν σήμερα στο Διαδίκτυο», υποστηρίζει ο επικεφαλής των Wikileaks, προκαλώντας σάλο με τις δηλώσεις του.

Ο Ασάνζ προέβλεψε επίσης ότι η κλίμακα των εχθρικών δραστηριοτήτων δια μέσω του κυβερνοχώρου θα ξεπεράσει το σημερινό οριακό σημείο, μετά το οποίο θα έχουμε μαζικές αυτοματοποιημένες επιθέσεις χάκερ με τεράστιες επιπτώσεις στην ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

«Δεν νομίζω ότι είναι πραγματικά δυνατό να καταλήξουμε σε σύνορα στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, θα υπάρξουν περισσότερες συγκρούσεις που θα οδηγήσουν σε ακόμα πιο ανεξέλεγκτες καταστάσεις στον πλανήτη», κατέληξε ο ίδιος.

Ο Ασάνζ αφήνει όμως και μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι θα υπάρξει μια μικρή μερίδα σκεπτόμενων ανθρώπων που δεν πρόκειται να συμμετάσχει στα σχέδια αυτά και θα ζει απομονωμένη από τους άλλους.

Ο ίδιοςέχει γίνει αποδέκτης τρομερών σε σημασία πληροφοριών και γνωρίζει αυτό που έρχεται στον πλανήτη μας λόγω ακριβώς της ιστοσελίδας των πληροφοριών που διαθέτει το WikiLeaks.

Δείτε τη συνέντευξη Ασάνζ: