Back to top

Αλβανία: Με σόου ο Έντι Ράμα τίμησε τον Μιντάτ Φρασέρι που έσφαζε, εκτελούσε και έκαιγε Έλληνες!

23/11/2018 - 14:22

Σε μια νέα σοβαρή πρόκληση εναντίον της χώρας μας, αλλά και της παγκόσμιας δημοκρατικής δυτικής κοινότητας, προχώρησε ο αλλοπρόσαλλος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Ο ελληνικής καταγωγής εξωμότης Ράμα, πραγματοποίησε τελετή ενταφιασμού των οστών του συνεργάτη των ναζί, Μιντάτ Φράσερι (Mid’hat Frashëri), στην καρδιά των Τιράνων παρουσία του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Μια σκιά γεμάτη γνώσεις». Έτσι χαρακτήρισε ο Αλβανός Πρωθυπουργός τον άνθρωπο που έσφαζε, εκτελούσε και έκαιγε ζωντανούς άμαχους Έλληνες στη Θεσπρωτία.

Έστησε ολόκληρο σόου και τίμησε τον Μιντάτ Φράσερι με κάθε επισημότητα σαν να ήταν ήρωας ανοίγοντας ουσιαστικά το ανύπαρκτο ζήτημα της Τσαμουριάς.

Στη προκλητική τελετή ενταφιασμού των οστών του Αλβανού ναζιστή στην καρδιά των Τιράνων παρευρέθηκαν και υποστηρικτές του σφαγέα των Ελλήνων.

Φορούσαν μάλιστα τη σημαία της ένοπλης οργάνωσης «Μπαλί Κομπετάρ».

Ο Μιντάτ Φρασέρι ήταν αρχηγός της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης Balli Kombetar (Εθνικό Μέτωπο) που έδρασε την περίοδο 1940-1944 στην αλβανική ύπαιθρο κατασφάζοντας Έλληνες και Αλβανούς αντιφασίστες μέχρι που διέφυγε ακολουθώντας τους Γερμανούς κατά την κατάρρευση.

Βαρύνεται για θηριωδίες και σφαγές στις μειονοτικές περιοχές (στα χωριά Κακοδίκι και Γλύνα, κοντά στους Βουλιαράτες) με εκατοντάδες θύματα.

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στα Βαλκάνια, η «Μπαλί Κομπετάρ» πολέμησε τις αντιφασιστικές αντάρτικες οργανώσεις ως σύμμαχος των Γερμανών ναζί.

Το 1944 η εν λόγω οργάνωση εντάχθηκε στον γερμανικό ναζιστικό στρατό. Ο ξάδελφός του, ο Μέχντι Φράσερι, διορίστηκε κατοχικός πρωθυπουργός της Αλβανίας από τους ναζί.

Το 1945 διέφυγε στη Νότια Ιταλία και από εκεί προσέφερε τις υπηρεσίες του σε Βρετανούς και Αμερικανούς, υποσχόμενος να δημιουργήσει αντικομμουνιστική αλβανική αντιπολίτευση.

Τον Αύγουστο του 1949 εκλέχτηκε επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής της «Ελεύθερης Αλβανίας», αλλά λίγο μετά πέθανε από καρδιακή προσβολή στο ξενοδοχείο Λέξινγκτον της Νέας Υόρκης και θάφτηκε στο νεκροταφείο Φέρνκλιφ της Νέας Υόρκης.

Ο Έντι Ράμα μετέφερε τα οστά του από την Αμερική για να τα θάψει στο κέντρο των Τιράνων.

Ο Έντι Ράμα δεν παρέλειψε να εκφωνήσει και τον «πανηγυρικό» για τον ναζιστή που τίμησε, επαναφέροντας στην ομιλία του και το θέμα των Τσάμηδων.

Προφανώς και όλες αυτές οι τιμές είχαν προετοιμαστεί εδώ και καιρό από το αλβανικό καθεστώς και φανερώνουν ότι ο Έντι Ράμα -που σίγουρα υποκινείται από αλλότριες δυνάμεις- βρίσκεται σε τροχιά υποδαύλισης της ειρήνης στα Βαλκάνια.

Όλες οι ενδείξεις αρχίζουν και συγκλίνουν ότι μάλλον το περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα ήταν προσχεδιασμένη προβοκάτσια.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Ο Έντι Ράμα είναι εμφανές ότι κλιμακώνει τις προκλήσεις.

Η ενίσχυση των ελληνικών στρατευμάτων στα ελληνοαλβανικά σύνορα θα έστελνε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει να απειληθούν οι ζωές των ομογενών της.

Θα ήταν επίσης εξαιρετικά τραγικό ο αλβανικός λαός να υποστεί τις συνέπειες των μισαλλόδοξων πράξεων της πολιτικής του ηγεσίας, που βρίσκουν σύμφωνο και τον άλλο γνωστό πολιτικό απατεώνα της χώρας, τον Σαλί Μπερίσα.

Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος του αλβανικού λαού που έχει παραμείνει στην Αλβανία, δεν γνωρίζουμε εάν είναι σε θέση να αντιληφθεί που τους οδηγεί ο Έντι Ράμα, σε ποια μεγάλη συμφορά.

Επίσης, εάν η Άγκυρα έχει «κανονίσει» να μας δημιουργήσει προβλήματα στον βορρά, καλό είναι να θυμάται ότι μισό εκατομμύριο κουρδικά τουφέκια αναμένουν στο μαλακό της υπογάστριο.

Πηγή: tribune.gr