Back to top

Tρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα- 40χρονη από το Μαρούσι το κρούσμα στην Αθήνα- Τραπεζική Υπάλληλος- Φίλη της 40χρονης στο «Αττικόν»

27/02/2020 - 13:34

Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τα δύο κρούσματα είναι στην Θεσσαλονίκη και το ένα στην Αθήνα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η γυναίκα, από την Αθήνα ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», είναι 40 χρονών και διαμένει στο Μαρούσι και είναι Τραπεζική Υπάλληλος.

Πιο συγκεκριμένα

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορωνοϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Η 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα, είναι στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς.

Πλέον γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και εξετάζονται όχι μόνο τα άτομα του άμεσου συγγενικού και φιλικού της περιβάλλοντος, αλλά οι συνταξιδιώτες της στην πτήση από την Ιταλία στην Αθήνα. Μετά τη διαπίστωση ότι έχει προσβληθεί από τη νόσο, η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε έκτακτα μέτρα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Ειδικότερα η τράπεζα ανακοίνωσε: 
«H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.
Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.
Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:
-απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
-εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
-εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημρών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
-εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.
Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της». 

Αυτή την ώρα

Στο νοσοκομείο «Αττικόν», που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, μεταβαίνει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γυναίκα ως ύποπτο κρούσμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φίλη της 40χρονης, η οποία έχει διαγνωσθεί ως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και πρώτο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη εξέταση βγήκε αρνητική, ωστόσο γίνεται και επανέλεγχος. Αρνητικά βγήκαν και τα πρώτα αποτελέσματα εξέτασης του άνδρα της 40χρονης.

Τα άλλα δύο κρούσματα είναι στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την 38χρονη, το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, αλλά και για τον 9χρονο γιο της. Και οι δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί υποβλήθηκε σε δύο τεστ εκ των οποίων το δεύτερο έδειξε ότι είναι θετικό στον ιό.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης όπως και η μητέρα του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες

Ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτιση του δρομολογίου και των επαφών του 9χρονου μαθητή, ο οποίος είναι το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει 49 άτομα τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον 9χρονο. Οι Αρχές έθεσαν σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο περιορισμού των συγκεκριμένων επαφών, ώστε να εξεταστεί και να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι θετικοί στον ιό.

Υπενθυμίζεται  ότι με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο πηγαίνει το παιδί παρέμεινε κλειστό, σήμερα Πέμπτη. 

Το παιδί τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει κανονικά στο σχολείο του, στη συνέχεια όμως εμφάνισε ήπια συμπτώματα.

Σήμερα γίνεται στο σχολείο απολύμανση.