Back to top

Συγκλονίζει η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα: Θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε σήμερα

27/02/2018 - 12:01

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου, η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα από την επίθεση χρυσαυγιτών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Φαβέλα” στον Πειραιά το απόγευμα της Κυριακής, αφηγείται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τι ακριβώς συνέβη.

"Μπαίνει μέρα ο πρώτος με χαμόγελο, μπαίνουν και οι υπόλοιποι και ξαφνικά αρχίζουν να πετάνε πράγματα και να λένε "θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε σήμερα! Ρίχνουν ένα καπνογόνο δεξιά και ένα αριστερά στον χώρο. Μας εγκλωβίζουν ουσιαστικά στον τοίχο και αρχίζουν να μας χτυπάνε με τον οπλισμό που κρατούν και με γροθιές. Εγώ έχω σηκώσει ένα τραπεζάκι και το έχω βάλει ανάμεσα σε μένα και στην άλλη κοπέλα για να προστατευτούμε" περιγράφει η δικηγόρος.

"Η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική. Σκέφτηκα θα καούμε και προσπαθώ να ανοίξω το παράθυρο που ήταν κλειστό. Με το που κινήθηκα, όπως έχω στραφεί στο πλάι, αυτός που μου επιτίθεται φωνάζει "που@@@ες! Μ@@@ιά! Εδώ είναι Πειραιάς!" και με χτυπάει από πίσω και μου διέλυσε το κεφάλι".

Όπως αφηγείται η δικηγόρος- θύμα της επίθεσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι δράστες αποχωρώντας φώναζαν «αίμα, τιμή, Χρυσή αυγή».

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου νοσηλεύεται με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Χθες με ανακοίνωση που υπογράφουν οι πολιτικοί συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα αναφέρονται στην επίθεση ακροδεξιών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο "Φαβέλα" στον Πειραιά το απόγευμα της Κυριακής, που είχε σαν συνέπεια τον τραυματισμό των τραυματισμών πέντε ατόμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η επανεμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει τον διαρκή εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας, που παραμένει αναλλοίωτος από την ίδρυσή της και αναδεικνύεται καθημερινά στο ακροατήριο του δικαστηρίου τα τελευταία τρία χρόνια. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει τα μέλη της η οργάνωση καταφεύγει στη γνωστή τακτική οργανωμένων δολοφονικών επιθέσεων. Χωρίς βία, η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει.

Η χτεσινή (25-2-2018) δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «ΦΑΒΕΛΑ» είχε 6 θύματα, εκ των οποίων οι 4 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τουλάχιστον 7 άτομα με σκούρα ρούχα κρατώντας φωτοβολίδες, κράνη και λοστούς, εισέβαλλαν στον χώρο, τον διέλυσαν και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στα άτομα που παρευρίσκοντο. Ανάμεσα στους σοβαρά τραυματισθέντες ήταν και η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία υπέστη βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση από χτύπημα με λοστό στο κεφάλι. Μετά το παράγγελμα λήξης «τέλος χρόνου» των επιτιθέμενων, η αποχώρηση τους έγινε συντεταγμένα φωνάζοντας το σύνθημα «ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της Ελευθερίας Τομπατζόγλου είναι επίθεση της οργάνωσης και απέναντι στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, την οποία και εκπροσωπεί. Όπως η οργάνωση την επομένη της δολοφονίας του Παύλου, ανακοίνωσε ψευδώς ότι δήθεν δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία, έτσι και χτες προσπάθησε να απεμπολήσει κάθε ευθύνη για την οργανωμένη επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «ΦΑΒΕΛΑ». Είναι η γνωστή τακτική των διαψεύσεων που ακολουθούν οι χρυσαυγίτες μετά από κάθε επίθεση τους μπροστά στο φόβο των ποινικών διώξεων, αλλά δεν πείθει κανέναν. Εξάλλου, o τρόπος επίθεσης (modus operandi) πολυπληθής ομάδα, με σκούρα ρούχα, οπλισμένη, με παράγγελμα έναρξης και λήξης επίθεσης σε συνδυασμό με τη δήλωση πολιτικής ταυτότητας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Η επίθεση αυτή είναι πανομοιότυπη με την επίθεση χρυσαυγιτών στο στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ» στα Κ. Πετράλωνα, για την οποία έχουν ήδη καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Αθανάσιος Στράτος και Βασίλειος Σιατούνης (μέλος Κέντρικής Επιτροπής της ΧΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ το 2010), ως μέλη του 10μελούς τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε την 30η-6-2008.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στα θύματα της χτεσινής επίθεσης, αναμένουμε από την Αστυνομία την προσαγωγή και σύλληψη όλων των εμπλεκομένων ατόμων του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε από τους χρυσαυγίτες-δολοφόνους του Παύλου Φύσσα.

Καλούμε την κοινωνία να καταδικάσει και να απομονώσει την εγκληματική-ναζιστική συμμορία της ΧΑ, στέλνοντας τους εκεί που τους αξίζει".

ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΥΣΣΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΕΛΛΗΣ

ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ