Back to top

Νέα Σμύρνη: «Ήθελα να κρατήσω το παιδί – Δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω» λέει η 22χρονη

26/04/2018 - 17:42

Σοκάρουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της 22χρονης που πέταξε το νεογέννητο μωρό της από το μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη. Η νεαρή κοπέλα στην προανακριτική της κατάθεση παραδέχθηκε την αποτρόπαια πράξη της. Επιπλέον, περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη μέχρι το μοιραίο περιστατικό.

Η κυνική ομολογία της 22χρονης στην Νέα Σμύρνη

Η νεαρή γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τόνισε: «Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό. Αποφάσισα να το πω στο φίλο μου. Τον πήρα τελέφωνο και όταν του το είπα μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Tον ξαναπήρα κι άλλες φορές αλλά δε μου το σήκωσε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκεφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό, υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω το Μάιο.

Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 22χρονη φέρεται να εξιστορεί τα όσα συνέβησαν την ημέρα του τοκετού στην Νέα Σμύρνη, ως εξής: «Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωϊ για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30.

Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά. Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή, κατάλαβα πως ηρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο…

Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Νρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα».

Τι λέει η μητέρα της 22χρονης

Από την πλευρά της η μητέρα της κατηγορουμένης ήταν όπως είναι λογικό σοκαρισμένη. Η ίδια φέρεται να ανέφερε στην κατάθεση της στους αστυνομικούς: «Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ουτε καν να της δώσω μια συμβουλή σα μάνα πριν γίνει ό, τι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξερω τι άλλο να σας πω». Νέα Σμύρνη

Η γειτόνισσα που βρήκε το μωρό φέρεται να επισημαίνει στην κατάθεσή της :»Οταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ηταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γετόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».

Από την πλευρά του ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο περιγράφει : «Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν κι ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό».