Back to top

Μια μεγάλη ευκαιρία για νέους καλλιτέχνες της όπερας. “The New York Project”

21/11/2020 - 16:20

Μια μεγάλη ευκαιρία για νέους καλλιτέχνες της όπερας.

“The New York Project”

Η Camerata Bardi Vocal Academy (https://cameratabardi.org), η οποία αποτελεί το young artists program του Teatro Grattacielo (www.grattacielo.org) που στεγάζεται στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοινώνει τη συνεργασία της με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Η συνεργασία αφορά στην προετοιμασία νέων Ελλήνων καλλιτεχνών (τελειόφοιτων και απόφοιτων Ωδείων), οι οποίοι ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν διεθνή καριέρα ή επιδιώκουν περαιτέρω σπουδές στο εξωτερικό, μέσω δεκαήμερου προγράμματος από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές.

Επικεφαλής του προγράμματος στην Αθήνα είναι η διακεκριμένη υψίφωνος και έμπειρη καθηγήτρια φωνητικής Τζίνα Πούλου, η οποία ανήκει στο δυναμικό της Camerata Bardi Academy και είναι μέλος του NATS (National Association of Teachers of Singing in New York).

Το πρόγραμμα επανδρώνουν διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες, agents, casting directors και διευθυντές Λυρικών θεάτρων, οι οποίοι θα διδάσκουν on line τεχνική, σκηνική δράση/ερμηνεία, άρθρωση, έκφραση και οτιδήποτε άλλο ολοκληρώνει την προετοιμασία των συμμετεχόντων.
Στους συμμετέχοντες/χουσες θα δίνεται η δυνατότητα ακροάσεων on line ή/και δια ζώσης-προγραμματισμένες από την Camerata Bardi σε ατζενσίες και λυρικά θέατρα στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού- εφόσον επιλεγούν στο τέλος του προγράμματος. Επιπλέον, όσοι/ες επιλεγούν θα συμμετέχουν και σε παραγωγές όπερας του Teatro Grattacielo.
Τόσο η παρούσα οικονομική κατάσταση, όσο και η ελλιπής στοχευμένη προετοιμασία των νέων καλλιτεχνών στερεί τη μετάβαση στο εξωτερικό ή/και την επιτυχία σε ακροάσεις. Η Camerata Bardi Vocal Academy με τη συνδρομή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού φέρνει το σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας στον χώρο του ενδιαφερόμενου, αλλά και τις ευκαιρίες της άμεσης επαφής με κορυφαίους coaches/agents διεθνών λυρικών σκηνών.
Σε ποιους απευθύνεται:
Απευθύνεται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους Ωδείων και μουσικών σχολών, που επιθυμούν τη διεθνή καριέρα, αλλά και σε όσους επιθυμούν την συνέχιση των σπουδών τους στο εξωτερικό σε μουσικές ακαδημίες.
Πώς λειτουργεί:
Η βασική προετοιμασία έχει διάρκεια δέκα (10) ημερών, χωρίς να αποκλείει στους ενδιαφερόμενους/ες να παρατείνουν την προετοιμασία τους, όσο εκείνοι/ες επιθυμούν. Σε κάθε περίοδο θα μελετώνται άριες ή/ αποσπάσματα, ανάλογα με το επίπεδο του συμμετέχοντα. Τα μαθήματα θα είναι ομαδικά έως πέντε (5) συμμετέχοντες/ουσες. Την προετοιμασία αναλαμβάνουν οι:
• Φωνητική τεχνική Τζίνα Πούλου, Soprano, Vocal coach, Artistic Administrator The NY Auditions project (YogaYourVoice www.yogayourvoice.com)
• Business and Self-Promotion Branding Class, Σκηνική προσέγγιση/ερμηνεία Stefanos Koroneos Baritone, Artistic and General Director Teatro Grattacielo, Artistic Director Camerata Bardi Vocal Academy (www.Stefanoskoroneos.com)
• Σκηνική προσέγγιση/ερμηνεία, Σίμος Κακάλας, σκηνοθέτης, καθηγητής σκηνοθεσίας και υποκριτικής (Εθνικό Θέατρο, Δήλος, ΚΘΒΕ).
• Italian diction, σκηνική έκφραση Stefano de Peppo (https://www.artpro.co.il/vocalists/bass-baritone/stefano-de-peppo/cv.html)
• Spartito Coaching Israel Gursky , Capellmeister Bremen Teater, Music Director Teatro Grattacielo (https://grattacielo.org/creative-team/israel-gursky).
• Spartito Coaching, Style, Diction and Phrasing Jorge Parodi, Conductor, Music Director of Opera in Williamsburg VA, Music Director of Manhattan School of Music Senior Program NYC (http://jorgeparodi.com/bio/)
• Business and Audition Feedback Sandra Hormozi , opera agent, Agent Encompass Arts (https://encompassarts.com/)
• Business and Audition Feedback Lewis Ehlers, opera agent, Lombardo Associates NYC (www.lombardoassociates.org/).
Το παραπάνω πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις (3) ώρες τεχνική, τρεις (3) ώρες σκηνική ερμηνεία, δύο (2) ώρες Business and Self-Promotion Branding Class, δύο (2) ώρες Spartito Coaching, Style, Diction and Phrasing και δύο (2) ώρες Business and Audition Feedback. Τέλος, Live Streaming Concert των συμμετεχόντων με προσκεκλημένους σπουδαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής της όπερας.
Τη μουσική προετοιμασία των συμμετεχόντων αναλαμβάνει ο πιανίστας Φρίξος Μόρτζος, μόνιμος συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη μουσική προετοιμασία των σολίστ λυρικών τραγουδιστών.
Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος επικοινωνήστε στο email:
nyauditionsproject@yahoo.com
Η Τζίνα Πούλου μάς δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτό το project και πολύ περισσότερο ως επικεφαλής του στην Ελλάδα. Ευχαριστώ τον Στέφανο Κορωναίο και την Camerata Bardi Vocal Academy που με εμπιστεύτηκαν, καθώς και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και τον πρόεδρό του Νίκο Κούκη, που πίστεψε σε αυτή την ιδέα και βοήθησε στην υλοποίησή της. Το πρόγραμμα προσφέρει αυτό που χρειάζεται κάθε καλλιτέχνης που ξεκινά την καριέρα του, προκειμένου να βρει τα πατήματά του και να κάνει τις σωστές κινήσεις. Συνήθως οι νέοι καλλιτέχνες τρέχουν σε ακροάσεις στο εξωτερικό, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα τι ακριβώς ζητούν τα θέατρα ή/και οι καλλιτεχνικές ατζενσίες. Μέσα από το «New York Project», προετοιμάζονται κατάλληλα, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι την κατάλληλη στιγμή και με γνώση του τι ακριβώς απαιτείται και αναμένεται από αυτούς.
Ήδη έχουμε ακούσει παιδιά με εξαιρετικές δυνατότητες και σχεδιάζουμε πράγματα για αυτά. Πρόκειται να τους γίνουν επαγγελματικές προτάσεις που ούτε είχαν φανταστεί, αφού δεν θα είχαν πλησιάσει τόσο άμεσα τη διεθνή βιομηχανία της όπερας. Είναι πραγματικά μαγικό το γεγονός πως μέσα από το σπίτι τους καταφέρνουν να έρθουν σε άμεση επαφή με μεγάλα καλλιτεχνικά γραφεία του εξωτερικού και διευθυντές λυρικών θεάτρων».