Back to top

Έγκλημα στη Κω: Αλλάζει την κατάθεσή του ο Μπαγκλαντεσιανός

21/06/2023 - 16:41

Ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί βρίσκεται αυτή την ώρα ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός άλλαξε την κατάθεσή του και ισχυρίζεται ότι δεν είχαν σεξουαλική επαφή και πως παρέδωσε την κοπέλα στον σύντροφό της.

Ο υπήκοος Μπαγκλαντές συνελήφθη με την κατηγορία της αρπαγής και θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Πολωνής που εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής στην Κω.

Ο ίδιος αρνείται τα πάντα και δηλώνει πως δεν έχει κάνει τίποτα. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου υποστηρίζει πως η κατηγορία είναι για αρπαγή και δεν έχει αλλάξει κάτι προς το παρόν.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι πήρε την κοπέλα από το μίνι μάρκετ και πήγαν σπίτι του γιατί η ίδια ήθελε να πάει τουαλέτα και στη συνέχεια ήπιαν μερικές μπίρες. Αργότερα την πήγε με το μηχανάκι πίσω στο σημείο απ' όπου την πήρε και την παρέδωσε στον σύντροφό της.Στο σπίτι την ώρα που πήγε ο Μπαγκλαντεσιανός με την κοπέλα ήταν και ο συγκάτοικός του.

Οι ισχυρισμοί αυτοί αλλάζουν και τα δεδομένα της κατάθεσης του συντρόφου της Αναστάζια, ο οποίος υποστήριξε ότι βρισκόταν στη δουλειά εκείνη την ώρα και μάλιστα στα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει φαινόταν ότι δεν πήγε να την παραλάβει. Ο 28χρονος Πολωνός δεν θεωρήθηκε ύποπτος και του επιτράπηκε από την Αστυνομία να επιστρέψει στην Πολωνία μαζί με τη μητέρα της 27χρονης.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια της κοπέλας είναι κατηγορηματική στο ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία ο σύντροφός της.

Οι τελευταίες μαρτυρίες που ρίχνουν φως στην υπόθεση

Συνεχίζει η Αστυνομία να εξετάζει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια της για τη δολοφονία της 27χρονης στην Κω, ενώ παράλληλα κάνει «φύλλο και φτερό» όλες τις λεπτομέρειες για τη ζωή και τις δραστηριότητες της κοπέλας στο νησί.

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα από τα δείγματα DNA που πήραν από τη σορό της 27χρονης. Απαντήσεις θα δώσουν επίσης και τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σημείο της τραγωδίας στις Αλυκές, δηλαδή η μαύρη σακούλα και το σεντόνι. Η κοπέλα βρέθηκε δολοφονημένη μέσα σε μια μαύρη σακούλα σε υδροβιότοπο του νησιού, ενώ ήταν σκεπασμένη με κλαδιά και χόρτα.

Στο μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φως, καθώς ανοίγουν τα στόματα των κατοίκων του νησιού και των συναδέλφων της Αναστάζια στο ξενοδοχείο. Υπάλληλοι που γνώριζαν την ίδια και τον σύντροφό της αποκάλυψαν ότι το τελευταίο διάστημα περνούσαν κρίση στη σχέση τους. Όπως είπαν, τον τελευταίο καιρό τσακώνονταν αρκετά και οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν πιο τεταμένες. Πάντως, κάνουν λόγο για ένα χαμογελαστό κορίτσι και τονίζουν ότι δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Αυτό ίσως να εξηγεί και την απάντηση του συντρόφου της στο μήνυμα που του έστειλε το μοιραίο βράδυ. Η κοπέλα φέρεται να έστειλε ότι δεν αισθάνεται καλά εκεί που βρίσκεται και του ζήτησε να πάει να την πάρει. Ο 28χρονος σύντροφός της, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν εκείνη την ώρα, δεν κινητοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να της απάντησε «έλα μόνη σου», ενώ δεν την ρώτησε καν πού είναι και γιατί είναι εκεί.

Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, είχε μία εφαρμογή στο κινητό του από την οποία μπορούσε να παρακολουθεί το στίγμα της. Οπότε λογικά θα ήξερε που βρίσκεται η 27χρονη. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι από τη στιγμή που η Αστυνομία τον άφησε να επιστρέψει στην Πολωνία, σημαίνει ότι δεν βρίσκεται στο «κάδρο» των υπόπτων.

Ο Μπαγκλαντεσιανός είχε κάνει μεροκάματα στο ξενοδοχείο που εργαζόταν η 27χρονη

φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν την 27χρονη να βγαίνει από το μίνι μάρκετ και να πηγαίνει μαζί με τον Μπαγκλαντεσιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είχε κάνει κάποια μεροκάματα στο ξενοδοχείο που δούλευε η Αναστάζια με το σύντροφό της και ίσως γνωρίζοντας από εκεί.

Ο αλλοδαπός δούλευε κυρίως στα χωράφια και έκανε γενικά κάποια μεροκάματα σε ξενοδοχεία του νησιού.