Back to top

Δεν απολογούμαι... ούτε όμως υποκύπτω σε απειλές και σε εκβιασμούς

20/12/2017 - 09:44

Γράφοντας για το μεταναστευτικό από το γραφείο σου και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ εύκολο να βγάλεις συμπεράσματα και να κρίνεις την δουλειά άλλων.

 

Μαρία Γιαχνάκη

Γράφοντας επίσης για λογαριασμό κυβερνητικής πολιτικής και για ΜΜΕ που ανήκουν στο κράτος είναι επίσης πολύ εύκολο γιατί γράφεις σύμφωνα με μια γραμμή εθελοτυφλώντας πολλές φορές για τα πραγματικά γεγονότα.

Όμως όταν κάνεις ρεπορτάζ κι επισκέπτεσαι τους τόπους και τους ανθρώπους για τους οποίους μιλάς και γράφεις είναι τελείως διαφορετικό διότι μπορείς να έρθεις αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, την είδηση και την πληροφορία και για κακή τύχη κάποιων, να γράψεις για την πραγματικότητα.

Στην Μυτιλήνη λοιπόν συμβαίνει το εξής παράδοξο.

Αν γράψεις κάτι για την αληθινή εικόνα που επικρατεί στο νησί τότε μπαίνεις στο στόχαστρο ανθρώπων που με εκβιασμούς και οχλήσεις προσπαθούν να σε τρομοκρατήσουν για να μην γράφεις αυτά που βλέπεις ούτε να δημοσιεύεις τις πραγματικές εικόνες και μαρτυρίες.

Εκβιάζουν με πολλούς τρόπους αλλά ακόμη και μέσα από τα social media, σχολιάζοντας με χυδαίο τρόπο και το όνομά σου και τα γραφόμενά σου ακόμη και αν αυτά συνοδεύονται από εικόνες και μαρτυρίες, τις οποίες δεν αφήνουν κάποιοι αν δουν το φως της δημοσιότητας.

Έχοντας πάει πολλές φορές στη Μυτιλήνη από την αρχή του Μεταναστευτικού ως τώρα, έχω άποψη δημοσιογραφική και δεν θα πάψω να την γράφω διότι στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αφορά την χώρα μου και τους πολίτες της, που φορολογούνται και δοκιμάζονται.

Αυτή την ώρα μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς εκβιάζονται να μην  αντιδρούν για την υπερφόρτωση των νησιών από τους μετανάστες διότι σε αντίθετη περίπτωση, εκβιάζονται και αυτοί και παθαίνουν ζημιές στις επιχειρήσεις τους και στα σπίτια τους.

Έχω καλύψει και πολέμους και προσφυγικά κύματα όλα αυτά τα χρόνια. Έχω βοηθήσει σε εμπόλεμες ζώνες στον απεγκλωβισμό τραυματιών ακόμη και νεκρών ανθρώπων αποδεδειγμένα, έχω χάσει συνεργάτες από βομβαρδισμούς και έχω βοηθήσει στην μεταφορά προσφυγόπουλων με πούλμαν σε ασφαλή μέρη ώσπου να τελειώσει ο πόλεμος ακόμη και από τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας ή τον βομβαρδισμό της Κάνας στο Νότιο Λίβανο στον πόλεμο του 2006.

Ξέρω λοιπόν τι σημαίνει προσφυγιά, περισσότερο από άλλους εγκάθετους που δουλεύουν για τα συμφέροντα κάποιων και ξαφνικά εκ του ασφαλούς, προσπαθούν να γίνουν ήρωες νομίζοντας ότι πουλώντας φιλοσοφία και ιδεολογήματα κάτι κάνουν. Νομίζουν ότι φορώντας ένα φουλάρι και παπαγαλίζοντας υποτιθέμενες ανθρωπιστικές δηλώσεις ότι θα τους γράψει η  ιστορία.

Οπότε οτιδήποτε τους χαλάει την ισορροπία της δικής τους πληρωμένης διαδρομής, εναντιώνονται σε ρεπορτάζ που είναι αντίθετα στον δικό τους κόσμο, στοχοποιούν δημοσιογράφους και πολίτες.

Σας παραθέτω τα σχόλια ενός χρήστη που δεν είναι η πρώτη φορά  που γράφει, ο οποίος δεν ξέρω αν φοράει πανταλόνια διότι αν φορούσε νομίζω ότι θα έγραφε και το πραγματικό του όνομα και δεν θα κρυβόταν πίσω από ένα ψευδώνυμο.

Και γράφω όλα αυτά και τα παραθέτω για να θυμίσω σε όσους διαβάσουν αυτό το δημοσίευμα, ότι στο παρελθόν παρουσίασα συνεντεύξεις και μαρτυρίες κατοίκων της Μυτιλήνης οι οποίοι έλεγαν ξεκάθαρα ότι, αν τολμήσουν να έχουν άλλη άποψη για το μεταναστευτικό από αυτή που θέλουν οι εγκάθετοι, τότε εκβιάζονται ποικιλοτρόπως. Μάλιστα απειλούνται και κοιμούνται στο σπίτι τους με αιχμηρά αντικείμενα κάτω από τα κρεβάτια τους για να αντιμετωπίσουν τα κακοποιά στοιχεία  που εισβάλουν μέσα στην οικία τους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και αφού τονίσω ότι δεν εκβιάζομαι και δεν υποκύπτω στις απειλές, σας παραθέτω το παρακάτω σχόλιο στα social media για να δείτε την άναδρη συμπεριφορά ενός προφανώς από το παρεάκι των εκβιαστών, που δεν θα ήθελα να του δώσω αξία αλλά τον αναφέρω για να σας πω ότι κάτι τέτοιοι τρομοκρατούν τον κόσμο αντί να πάνε να βοηθήσουν ουσιαστικά και εθελοντικά τους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη με τον σωστό τρόπο και όχι με τον τρόπο που συνηθίζεται. Οι πρόσφυγες δεν είναι εργαλεία με τα οποία θα ξεκλειδώσετε τα κουτάκια που κρύβουν τα εκατομμύρια ευρώ. Μην τους κρατάτε λοιπόν και αφήστε τους να πάρουν το δρόμο τους . Διευκολύνετε την διαδικασία της αποσυμφόρησης.

Δείτε τα αισχρά σχόλια κάποιου κυρίου Ταδόπουλου ΕΔΩ

 

Διαβάστε τι... ενόχλησε τον Τάδε Ταδόπουλο

Αποκλειστικές εικόνες από το χάος των μεταναστών στη Μόρια - Σκουπίδια, καταπατήσεις ιδιοκτησιών, ατέλειωτα γκέτο

Η ώρα της επανάστασης: Τα νησιά ξεσηκώνονται και η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά για το μεταναστευτικό

Η Μυτιλήνη χάνεται: Κλείσανε τα μάτια στις κραυγές απόγνωσης χαϊδεύοντας με ικανοποίηση τα αργύρια της προδοσίας

Αλλάζει πρόσωπο η Μυτιλήνη με τους Μετανάστες μόνιμους κατοίκους

 

Ωστόσο αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κύριος απειλεί και καταφέρετε εναντίον των συνανθρώπων του.

Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα που μιλά για εκβιασμούς σε ντόπιους δημοσιογράφους και πολίτες.